6 Юли, 2016 05:00 1 171 0

„София диша“ излиза на по-големи улици

  • софия диша-
  • фестивал
„София диша“ излиза на по-големи улици - 1

Тазгодишното седмо издание на августовския фестивал за градска култура „София диша“ се разширява и излиза на по-големи улици, територията е почти удвоена. Това съобщи пред „Хоризонт“ творческият директор на фестивала Стоян Зиков, който подчерта, че стремежът е фестивалът да се наложи като национален бранд за популяризиране на страната ни.

След проведено сред участници и гости на фестивала проучване за нагласите тази година „София диша“ ще зарадва почитателите си с нов сезонен модел – всяка неделя ще работят пет различни тематични зони. Това са творческа зона за културни прояви, спортна зона, базарна зона с участници от културно-творческите индустрии, детска зона с творчески и креативни занимания за деца и релакс зона с различни храни и напитки. Стоян Зиков обеща посетителите да могат лесно да се ориентират в програмата.

Събитието е част от културния календар на Столичната община, като тази година в партньорската мрежа с е включват както Летище София, така и Министерството на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА