Отидете към основна версия

2 014 6

"Българе" и "Чинари" с апел за подкрепа

  • българе-
  • чинари-
  • подкрепа

Христо Димитров от ансамбъл "Българе" каза, че не протестират срещу това, че някой не си е свършил работата, а по-скоро определиха действията си като апел за подкрепа

Кадър БНТ

Двата най-големи частни фолклорни ансамбъла у нас "Българе" и "Чинари" извиха хоро пред Министерския съвет вчера с призив за държавна подкрепа. Според ръководителите на ансамблите повече от година се борят за своето съществуване в пандемичната ситуация без възможност за достатъчно сценични изяви.

"Имаме огромен апел към обществото и държавата - не са безкрайно много културните организации, които се създадоха в пазарната среда, в лицето на Министерството на културата сме получавали подкрепа, но тази година е крайно недостатъчна", заяви в "Денят започва" по БНТ Асен Павлов от "Чинари". Програмите, по които сме кандидатствали, са за определен продукт, допълни Павлов.

Христо Димитров от ансамбъл "Българе" каза, че не протестират срещу това, че някой не си е свършил работата, а по-скоро определиха действията си като апел за подкрепа.

По думите му издръжката е милионна, 50 000 на месец само за фонд заплати. Нямаме един продаден билет за една година. Да бъде гарантирано нашето съществуване, призова Христо Димитров.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.

Свързани новини