Last news in Fakti

10 Декември, 2022 18:38 1 343 7

Банкси продава принтове на свои картини в помощ на Украйна

  • банкси-
  • продажба-
  • благотворителност-
  • украйна-
  • помощ-
  • подкрепа

Средствата ще бъдат използвани за евакуация на хора от тежко засегнати от войната райони, както и за подпомагане на украинските граждани по време на трудната зима, която ги очаква

Банкси продава принтове на свои картини в помощ на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Банкси обяви, че е направил 50 принта на свои картини, които ще бъдат продадени в подкрепа на Украйна, съобщи ДПА.

Анонимният художник на графити анонснира съвместния проект с благотворителната организация „Legacy of War Foundation” в Инстаграм, пише БТА.

Средствата ще бъдат използвани за евакуация на хора от тежко засегнати от войната райони, както и за подпомагане на украинските граждани в трудната зима.

Всяка картина е подписана от артиста. Благотворителната организация обяви, че всеки принт е уникален. По време на творческия процес Банкси е оставил белези по всяка картина с нож за пица.

Продажбите ще бъдат ограничени – по една картина на клиент. Цената е 5000 британски лири на принт.

Изпълнителният директор на „Legacy of War Foundation” Джайлс Дъли каза, че средствата от продажбата на картините ще бъдат използвани незабавно за закупуване на линейки и превозни средства.

Преди време Банкси потвърди, че е бил в Киев, след като беше публикувано видео, показващо негови графити. На един от тях е изобразен руският президент Владимир Путин, повален от малко момче на мач по джудо.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    5 2 Отговор
    Съботно, къв е тоя...и що занимаваш човеците с тая...мишка дето се е хвана за някакви златни дрънкулки
    Я, по-сериозно..

    Коментиран от #2

  • 2 Майна

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Обръщението ми беше към теб, Събинче, ама хендито ми редактира..
  • 3 Майна

    3 2 Отговор
    И нещо да добавя-,,тъмните,, ще видят Путин по гръб само в ,,рисунките ,, си
  • 4 Помак

    4 2 Отговор
    ...тос знаех че е пос ...ама че е толкос незнаех...хи хи
  • 5 Адам Хилтън

    3 2 Отговор
    Да даде снимки на Украйна преди и след войната, и да даде предизвикателство: "Открийте поне 1-на разлика!"
  • 6 Соваж бейби

    4 2 Отговор
    На фантома Бански от украински произход с идеята за Путин и малкото дете/само умствените способности на Зелински ,може да го измисли,и укроталибанският народ- деца с оръжие или да се бият ?!Нищо децко и красиво а зловщо/ЕЙййй онова нещо с двете топки нарисувано до единицата на колата на снимката като оценка!И изобщо всичко направено от Бански пълна пародия на изкуство !
  • 7 пенко

    1 0 Отговор
    НЯКОЙ НАРМАЛЕН ОТ ИЗТОК - ДА Е КУПИЛ НЕЩО ОТ БАНКСИ !!! "ПРАВИМЕ СИ КУМИРИ И ГИ ПРОБУТВАМЕ " - НИЕ ОТ ЗАПАДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!