20 Април, 2021 08:10 1 995 6

"Българе" и "Чинари" с апел за подкрепа

  • българе-
  • чинари-
  • подкрепа

Христо Димитров от ансамбъл "Българе" каза, че не протестират срещу това, че някой не си е свършил работата, а по-скоро определиха действията си като апел за подкрепа

"Българе" и "Чинари" с апел за подкрепа - 1
Кадър БНТ

Двата най-големи частни фолклорни ансамбъла у нас "Българе" и "Чинари" извиха хоро пред Министерския съвет вчера с призив за държавна подкрепа. Според ръководителите на ансамблите повече от година се борят за своето съществуване в пандемичната ситуация без възможност за достатъчно сценични изяви.

"Имаме огромен апел към обществото и държавата - не са безкрайно много културните организации, които се създадоха в пазарната среда, в лицето на Министерството на културата сме получавали подкрепа, но тази година е крайно недостатъчна", заяви в "Денят започва" по БНТ Асен Павлов от "Чинари". Програмите, по които сме кандидатствали, са за определен продукт, допълни Павлов.

Христо Димитров от ансамбъл "Българе" каза, че не протестират срещу това, че някой не си е свършил работата, а по-скоро определиха действията си като апел за подкрепа.

По думите му издръжката е милионна, 50 000 на месец само за фонд заплати. Нямаме един продаден билет за една година. Да бъде гарантирано нашето съществуване, призова Христо Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    7 7 Отговор
    Ей сега е момента принца на чалгата да им оправи проблемите нали?
  • 2 Иван Грозни

    15 2 Отговор
    Що не искахте подкрепа докато Боко дерибействаше. Сега протестират един вид подкрепа на старото правителство. Като сте се хванали на хорото щего играете като неможете се отказвате. Защо не сте си уредили взаимоотношенията с държавата принципно. Много сте съмнителни в поведението си.
  • 3 Не стана депутат

    11 1 Отговор
    Защо не играхте хоро преди изборите?
    Може би защото Христо Димитров беше кандидат за депутат от ВМРО. Да бяхте играли на Бибитков и Каракачанката.
  • 4 Кънчо

    6 1 Отговор
    Ако се преименувате на "Чалгари"-ще се оправят нещата....
  • 5 Михаил

    7 1 Отговор
    Христо Димитров е един лицемер и лъжец! Да каже колко пари дължи на хората които работят в телевизийката му. Изключително некоректен работодател, не мисля че е и кой знае какъв хореограф!
  • 6 Последния Софиянец

    7 1 Отговор
    Стига сте се молили бе! Нямате ли достойнство??? Свикнали сте от времето на Тиквата, да се молите и целувате ръка. При нас това вече не може. ЗАБРАВЕТЕ