Last news in Fakti

27 Декември, 2023 19:18 4 119 32

Десетки знаменитости обявиха подкрепата си към Жерар Депардийо

  • жерар депардийо-
  • знаменитости-
  • звезди-
  • подкрепа-
  • актьор-
  • обвинение-
  • сексуално посегателство

Жерар Депардийо вече отхвърли обвиненията и поддържа версията, че не е посягал на жени

Десетки знаменитости обявиха подкрепата си към Жерар Депардийо - 1
Снимка: Shutterstock

Близо шестдесет френски артисти разкритикуваха в общо писмо публичното "линчуване" на актьора Жерар Депардийо, който за пореден път е обвинен в сексуално посегателство отпреди години и се озова в центъра на политически и медиен скандал след излъчването на документален филм, съобщи агенция Франс прес.

Сред подписалите се под статията, публикувана снощи от в. "Фигаро", са режисьорът Бертран Блие, актрисите Натали Бай, Карол Буке и Шарлот Рамплинг, актьорите Жак Вебер, Пиер Ришар и Жерар Дармон, изпълнителите Роберто Аланя, Карла Бруни, Ариел Домбал, Жак Дютрон.

"Жерар Депардийо вероятно е най-велик сред актьорите. Последното свещено чудовище на киното. Не можем повече да мълчим пред линча, на който е подложен, пред лицето на вълната от омраза, която се излива върху него... в разрез с презумпцията за невинност, от която би се възползвал като всеки друг, ако не беше гигант в киното, какъвто е той", пишат знаменитостите в текста, цитиран от БТА.

"Когато атакуваме по такъв начин Жерар Депардийо, ние атакуваме изкуството. Чрез гения си на актьор Жерар Депардийо допринася за артистичното влияние на нашата страна... Каквото и да се случи, никой няма да е в състояние да изтрие незаличимата следа на неговото творчество, с която завинаги е белязана нашата епоха. Останалото, всичко останало, е в областта на правосъдието, само на правосъдието. Изключително", добавят още авторите на публикацията.

Френският президент Еманюел Макрон и членове на семейството на актьора, сред които дъщеря му Жюли, вече говориха открито в защита на Депардийо, обвинен за едно от направените две оплаквания срещу него във Франция. Актьорът отхвърля обвинението. Последното трето оплакване дойде от Испания, където журналистка твърди, че преди близо 30 години Депардийо я е насилил сексуално в сградата на медията, за която е работила.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    47 9 Отговор
    Господ да го благослови!
  • 2 Зелена карта

    61 5 Отговор
    Много злобна кампания имаше срещу него.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Госあ

    9 52 Отговор
    Никога не съм го харесвал, но когато отиде в Русия, за да се спаси от социалната система във Франция ми стана много противен. Дано го разгембат. Иначе, подкрепям Путин единствено за СВО в Украйна и зареждам гориво само в бензиностанциите на ЛукОйл. Русия е капиталистическа джунгла последните няколко десетилетия. Не случайно интелигенцията бяга от там, а отиват такива дебелаци като този. Има къде по добри актьори от този, но като цяло френското кино дължи репутацията си не толкова на отделни актьори, а на колективна игра и сюжет.

    Коментиран от #13, #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 налюдател

    63 1 Отговор
    Когато беше на върха всички к0рви му се натискаха а сега го съдят. Тази защо трая 30 години?

    Коментиран от #24

  • 8 Киркоров

    2 27 Отговор
    В Русия си имаме достатъчно
    Актери
    И Певаци , леваци .

    Не ни трябва никой .
  • 9 Буквоядец

    46 1 Отговор
    Тази посока американска вълна дойде и в Европа. Жалко и гротескно! Дори и тук пробваха и сигурно пак ще пробват! От тези долни клевети пострадаха много и различни артисти!
  • 10 Чаплин

    6 45 Отговор
    Депърдиио е путинист,укривач на данъци и насилник над жени.Бъчва и оцетник за вино в огромни дози.

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бах

    32 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Подкрепям Ви . Депардийо е в първата. петица на най тачените актьори във Франция и по света . Да . Той е и Руски гражданин по презумпция , щото е от Руски произход и Православен християнин.
    Всичко това срещу Него е спретнатото от д.ж.е.н.д.а.р.т.е.
  • 13 Евахта

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    В разбирача…
  • 14 Приятно е да си мечтаят явно

    12 0 Отговор
    Някаква баба крещи в парка:
    - Помощ, изнасилват ме!
    Събират се хора. Гледат - наоколо няма никой освен бабата.
    - Защо викаш, бабо? Никой не те изнасилва.
    - Ей, ама какви хора сте значи... Не оставяте човек да си помечтае
  • 15 Соваж бейби

    2 25 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Много точно написано браво ,да не ти пука от минусите това хора които са подведени от факта че е приятел с Путин и бил с руски паспорт.За другото също си прав мазника продължава да играе в френски филми не плаща данъци тук а само взема пари от Франция наглост е голяма.Толкова много дела не може всички да са случайни ,няма как всички да са се наговорили ей така точно той нарочен негови приятели споделят че имал лошо пиянство и е склонен в пияно състояние да го направи с жените,има си от години лоша слава само че с пари и добри адвокати се изнизва.Аз лично го харесвам само в сериала Марсей и не точно той е звездата а Benoît Magimel много го харесвам като артист и визуално.

    Коментиран от #16

  • 16 "c пари и с добри адвокати се изнизва"

    21 1 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    Какво имаме от другата страна? "Болни" от "амнезия" "жертви". Всъщност - от амнезия или от безпаричие? Колко от тях са се жалвали в годината на "посягането"? Ако отговорът е "нито една" - ЗАЩО?!?

    Коментиран от #19

  • 17 *****

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чаплин":

    Ерго - ти и твоите беквокалисти сте шор0шucmu.
  • 18 Малко рано се е сетила

    17 0 Отговор
    Да беше изчакала да отлежи поне 50-60 г., а тя 30 г. и хоп веднага обвинение.
    Много яхат вълнАта, но колко стигат брега…
  • 19 Соваж бейби

    0 12 Отговор

    До коментар #16 от ""c пари и с добри адвокати се изнизва"":

    Стига го идеализирахте,мъжката психика е позната лично аз имам няколко приятелки на които шефове са опитвали да им посегнат и когато не минава номера ги гонят от работа .Някой се съгласяват и им смучат парите като любовници има и насилени и това от едно време в България.И тука има случаи с жени хайде да не се правите светци ами да се види реалността а тези са от хайлайфа още по зле особенно артисти ги знаем как се чифтосват .Гледам сеир от коментари как се защитавате по мъжки ние жените от Марс падаме има единици да речем излъгали не му стиска на всеки да пускаш жалба и да излезеш пред адвокати в съд и да лъжеш така ти задават въпросите че ако е блъф сам си падаш в капана от лъжи и се разбира.

    Коментиран от #20

  • 20 "не му стиска на всеки да пускаш жалба и

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "Соваж бейби":

    да излезеш пред адвокати в съд". Ама минали n години и станало "чудо": на всички "жертви" изведнъж, като по външен сигнал, им "застисква" "да пуснеш жалба и да излезеш пред адвокати в съд". Пита се - КОЙ им е опреснил паметта и защо измежду "серийните насилници" няма водопроводчици (ако се вярва на филмите "18+" - баш с тях трябва да се почне), елтехници или фитнес инструктори примерно!!?

    Коментиран от #21

  • 21 Соваж бейби

    0 8 Отговор

    До коментар #20 от ""не му стиска на всеки да пускаш жалба и":

    Спри !!Виж прочети има един случай тази година с един друг комик Пиер Палмад нямам представа дали се знае в България не е и задължително търси онлайн .Този индивид ако не беше вкарал хора в болница ,уби бебе почерни две фамилии баби,дядовци и остави съкати и нещастни с доживотен кошмар хора за цял живот .Имаш ли представа че и него защитават колегите му колко свестен и кротък бил човечеца /гарван на гарвана око не вади/а в интервюта любовните му авантюри с момчета на повикване,в къщи полицията му проверила лаптопа сайтове с малки деца....?!Ако имаше дела за насилване още щеше да е вън не затвора повярвай ми ,за нешастие се случи катастрофа та му излязоха и другите мръсотии.Всички са знели,всичко се знае хората говорят ако е богат няма справедливост това е жалкият ни живот.

    Коментиран от #22

  • 22 Чудесно! Ти го писа!

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Соваж бейби":

    "Ако имаше дела за насилване още щеше да е вън не затвора ...". Първо - ако имаше дела или ако НЕ БЯХА делата!!!?
    Ако всички "жертви" в случая с Ж.Д. наистина са били пострадали някога, то с мълчанието си всъщност са се превърнали в негови СЪУЧАСТНИЧКИ, позволяващи му да престъпва закона пак и пак, понеже е останал - заради тяхното мълчание (тоест - укриване на престъпление!) на свобода! Всички тези с "амнезията" трябва да бъдат съдени наравно с него!

    Коментиран от #23

  • 23 Соваж бейби

    1 10 Отговор

    До коментар #22 от "Чудесно! Ти го писа!":

    Виж не съм била свидетел на случаите и не мога да го съдя на 100 %.Не знам дали не пропускаш момента че Жерар беше голяма работа ,приятел и с политици, бивши президенти вече ,тълпа от фенове като теб които го виждат ангел от сцената или оставил бакшиш в ресторант нали ?!истинското му лице го знаят приятелите му и неговата съвест .Често е и много трудно да се рита срещу голяма хиена било то мафиот,политик или описания случай от някоя жена пострадала или не ?Може би сега набират смелост да си признае защото реномето му пада все по надолу въпреки че и това е трудно за една жена е унижение да признава насилване.Точно в големият каймак на обществото по света е най грозната истина да знаеш ,съдебната система работи за тях !Не е само той като започнеш от Ерик Дюпон Морети и срещу него жалбите измислени ?обаче министър на правосъдието и не може да риташ освен ако няма запис със скрита камера ,капан само че такива хора са интелигентни знае къде е на саме с жертвата си без доказателства.Има и невинни ама са рядкост такива случаи.

    Коментиран от #25

  • 24 Знайко

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "налюдател":

    ...даже му скачаха да го прегръщат с крака, дали е имал нужда да насилва някоя, след като има 20 на опашката готови да го обслужват завинаги?
    Дела съшити с бели конци и все към хора , които имат "някой лев".
    Как един мъж не излезе да се оплачи , че някоя мъжемелачка го е експлоатирала сексуално?
    Сами се тикат, после викат -дай мангизи за да не те омаскарим....мммм класика бих казАл!
  • 25 "Може би сега набират смелост

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "Соваж бейби":

    (...) за една жена е унижение да признава насилване." Но за жени като тези НЕ е унижение да осребрят една евентуална осъдителна присъда ...ако им мине номерът, ъ🤔?
    Не случайно ти гузно пропусна намекът ми, че изглежда "странно";-) отсъствието измежду набедените за насилници на мъже с професии като водопроводчик, елтехник или фитнес инструктор.
    Хайде сега - кандардисай ме, че това не става не защото въпросните нямат финансовия ресурс на един кинаджия като Ж. Д., а защото до един са хора с висок морал и не само не биха посегнали на жена, ами и не биха я погледнали в очите без нейно нотариално заверено писмено разрешение!
    Успех👍👍👍❗

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Соваж бейби

    2 11 Отговор

    До коментар #25 от ""Може би сега набират смелост":

    До сега да бях спряла с отговорите ми, измаряш много и наивна логика като синчето ама то 7г му обяснявам както на теб за да стопли.Понеже съм жена и искам да защитя женската чест !От векове жената е третирана от мъже императори,царе с власт събирали са си десетки красиви жени и си ги ползвали кога им е кеф без да се иска тяхно мнение.Насилието е деликатес на богати и властни мъже от как свят светува,после когато се напият си правят купони и пускали подаръци на придворни приятели и за компания.За по бедните войниците им пускали бонус в случай на победа да насилва жени в нападното село от тях да се почувстват и те като господаря си само че с бедни девойки.Това продължава и днес има много мъже в затвора и бедни които насилват жени по улиците или ги нападат в домовете им я чети криминални новини,само че това са болни комплексари ,а истински мъж с възпитание не би го направил!Цяло есе написах с тебе

    Коментиран от #29

  • 29 Оооо , Шарл Перо в рокля👍❗

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Соваж бейби":

    Поклон😏❗В "есето", очаквано, нищо, посветено на морала на водопроводчиците, eлтехниците и фитнес инструкторите, не се появи. Нещо, посветено на морала на съвременните "златотърсачки" - уви, също☹️...
    Изводите оставям на потенциалните ти читатели.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.