Отидете към основна версия

8 046 18

Синът на Милко Балев продава картини по 10 000 лв.

  • калин балев-
  • милко балев-
  • картини-
  • художник-
  • изкуство

Калин Балев откри нова изложба съвсем скоро по повод рождения си ден

Ексцентричният художник Калин Балев е известен преди всичко с това, че е син на комунистическата легенда Милко Калев Балев, дългогодишен директор на кабинета на Тодор Живков и негова дясна ръка в БКП. Калин обаче стои далеч от политиката и днес се изхранва с професията си – изобразителното изкуство, при това се справя повече от добре. Произведенията му се харчат като топъл хляб въпреки кризата, а цените са доста солидни, пише вестник Ретро.

Миналата седмица Балев-младши откри по повод своя рожден ден изложба в столичната галерия „Арт център 12“. В нея са включени продукции с митологични сюжети. Цените започват от 800 лева за 35-сантиметрови изображения на Янус и Аполон от морски камъни и мидени черупки и достигат над 10 000 лева за големите платна на талантливия Калин.

Освен че му върви в работата и изкуството, на сина на Милко Балев, който по времето на соца беше женен за ослепителната красавица и модел Ралица, му потръгна и в любовта. От десетина години той има втора съпруга – Маруся, която споделя любовта му към изкуството.

Балев не обича да си спомня за социализма и отказва да коментира каквито и да било теми, свързани с политика, и не обича да се връща към времето, когато името на баща му се споменаваше със страхопочитание.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини