Отидете към основна версия

1 609 0

Стоянович иска "детайлна снимка" на Министерството на културата

  • петър стоянович-
  • министерство на културата-
  • владимир пенев

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу поздрави Орешарски

Снимка: БГНЕС

 

Ще направя максимално бързо среща с неправителствените организации и с всички гилдии и творчески съюзи, които работят по създаването на Националната стратегия за културата, каза новият министър на културата д-р Петър Стоянович на церемонията при символичното предаване на поста между него и предшественика му Владимир Пенев, министър на културата в служебното правителство.

Ще поръчам и по-детайлна „снимка” на състоянието на Министерството на културата, чака ни много сериозна работа, като гледам каква е ситуацията, допълни министър Стоянович.
 

Владимир Пенев връчи на наследника си копие на Манасиевата хроника, която министрите на културата по традиция си предават. Пенев благодари на целия екип на министерството, че са му помогнали да изпълнява ангажиментите си като служебен министър, като изрази надежда, че е допринесъл нещата да се придвижват напред в рамките на краткия мандат на служебния кабинет. Да бъда министър бе тежък кръст, но и полезно изпитание за мен, сподели актьорът Владимир Пенев и пожела на добър час на новия министър на културата.
 

Петър Стоянович благодари на Пенев за свършената от него работа и отбеляза, че той е имал само една пролет, но тази пролет е била наистина цъфтяща.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини