Отидете към основна версия

1 713 35

Журналист от ФАКТИ с признание за „За професионална и гражданска етика”

  • журналист -
  • факти -
  • признание -
  • „за професионална и гражданска етика”-
  • награда-
  • сбж-
  • сижб-
  • посолство на испания-
  • roca-българия

Оля Ал-Ахмед бе отличена с наградата „Самуел Франсес” в направление „За професионална и гражданска етика” за материал във ФАКТИ - „Пътят към Дубай се прекъсна в България“

Снимка: Оля Ал-Ахмед / Личен архив

Журналистката от ФАКТИ Оля Ал-Ахмед бе отличена с наградата „Самуел Франсес” в направление „За професионална и гражданска етика” за материал във ФАКТИ - „Пътят към Дубай се прекъсна в България“.

„С този материал реагирах остро и справедливо с гражданската си позиция на една несправедливост, която щеше да се случи. Силата на журналистиката е в обективността и в това, да не те е страх да излезеш с истината“, споделя колежката ни Оля Ал-Ахмед.

Наградата ѝ бе връчена от Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) в партньорство със СБЖ и с Roca-България под егидата на Посолството на Кралство Испания у нас, Н.Пр. посланик Алехандро Поланко Мата и институт „Сервантес“.

Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) проведе юбилейното Десето издание за 2022 г. на журналистическия конкурс „Светове и цветове”, който се провежда ежегодно в памет на нашите отишли си през 2012 г. колеги Светлана Плашокова-Митева и Самуел Франсес.

Церемонията по награждаването на отличените, се проведе на 13 декември 2022 г., в изложбената зала на Roca-България под егидата на Посолството на Кралство Испания, Н.Пр. Алехандро Поланко Мата и институт „Сервантес“.

Сегашната церемония бе много специална, защото това е юбилейното Десето издание на конкурса, а догодина Сдружението ще отбележи и 20-годишен юбилей от създаването си.

Конкурсът, който се организира от СИЖБ в партньорство със СБЖ и с Roca-България, е съставен от 3 тематични направления. Във всяко от тях се присъждат по 3 отделни награди в категориите „Печатни и интернет издания”, „Радиопредавания”, „Телевизионни предавания”.

Наградата „Светлана Плашокова” се присъжда в направление „За кореспонденция от и за испаноезичния свят”. Наградата „Самуел Франсес” се присъжда в направление „За професионална и гражданска етика” . Наградата „Светове и цветове” се присъжда в направление „За екология, култура и традиции”. Специална награда от Roca-България е с цел да се стимулира журналистиката, разработваща теми за опазване на околната среда.
СИЖБ ежегодно връчва и почетните отличия „Обединители на култури” – на личности и институции, допринесли за сближижаването между културите на България и испаноезичния свят.

На тържествената церемония присъствата посланиците и почетните консули на представените в България испаноезични страни, представител на Институт „Сервантес”-София.


Линк към отличената публикация : https://fakti.bg/mnenia/689033-patat-kam-dubai-se-prekasna-v-balgaria?fbclid=IwAR3U8e8XKWb4ftUW_3FWWkpUHsiUZx0b7L9ZlLafyrRr34HowyX82XO1Q7I

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.

Свързани новини