Отидете към основна версия

1 997 3

Теди Москов: Явно жестокостта е заложена в човека

  • теди москов-
  • режисьор-
  • постановка-
  • жестокост-
  • заложби-
  • хайде да се трепаме

"Хайде да се трепаме" ще се изиграе на сцена тази вечер за пръв път в МГТ "Зад канала"

Снимка: БГНЕС

"Интересува ме свободата и насилието вътре, в устройството на човека, не в обществото. Безпричинният бой, патологията психическа, необяснима. Безпричинното удоволствие от това да застреляш някого. Явно има такива заложби в човека - жестокост. Може би склонността към доминиране над другия".

Това каза режисьорът Теди Москов пред БНР за премиерния си спектакъл, който ще се състои днес - 9 май, в МГТ "Зад канала" - "Хайде да се трепаме" по филма "Малки убийства" на режисьора Алън Аркин от 1971 година, който е и филмовият му дебют.

"Филмът разказва за влюбването между двама души, които въобще не са по влюбване и по бракове. А те са хипари. Свободните хора не винаги обичат семейството. Действието се развива през 70-те години в САЩ и разглежда клишето "Америка". При мен има пребиване на хора с хумор, театрално, не с истински удари, а с парадоксални реакции и на битите, и на биещия.", споделя още той.

Кротък по нрав фотограф е принуден да хване оръжието, когато вълната от насилие достига неговата приятелка. Лентата е базиран на едноименната пиеса на Джулс Фейфър, която разказва историята на Патси и Алфред сред поредица от случайни стрелби, стачки на боклука и прекъсвания на електричеството, опустошаващи техния квартал в Ню Йорк.

В ролите са Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Каталин Старейшинска, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Ирини Жамбонас, Иван Петрушинов, Леонид Йовчев, Владимир Зомбори.

Режисьорът предупреди родителите да оставят децата си и да не идват с тях на постановката, защото тя е забранена за деца под 12-годишна възраст.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини