Last news in Fakti

9 Май, 2023 13:32 1 978 3

Теди Москов: Явно жестокостта е заложена в човека

  • теди москов-
  • режисьор-
  • постановка-
  • жестокост-
  • заложби-
  • хайде да се трепаме

"Хайде да се трепаме" ще се изиграе на сцена тази вечер за пръв път в МГТ "Зад канала"

Теди Москов: Явно жестокостта е заложена в човека - 1
Снимка: БГНЕС

"Интересува ме свободата и насилието вътре, в устройството на човека, не в обществото. Безпричинният бой, патологията психическа, необяснима. Безпричинното удоволствие от това да застреляш някого. Явно има такива заложби в човека - жестокост. Може би склонността към доминиране над другия".

Това каза режисьорът Теди Москов пред БНР за премиерния си спектакъл, който ще се състои днес - 9 май, в МГТ "Зад канала" - "Хайде да се трепаме" по филма "Малки убийства" на режисьора Алън Аркин от 1971 година, който е и филмовият му дебют.

"Филмът разказва за влюбването между двама души, които въобще не са по влюбване и по бракове. А те са хипари. Свободните хора не винаги обичат семейството. Действието се развива през 70-те години в САЩ и разглежда клишето "Америка". При мен има пребиване на хора с хумор, театрално, не с истински удари, а с парадоксални реакции и на битите, и на биещия.", споделя още той.

Кротък по нрав фотограф е принуден да хване оръжието, когато вълната от насилие достига неговата приятелка. Лентата е базиран на едноименната пиеса на Джулс Фейфър, която разказва историята на Патси и Алфред сред поредица от случайни стрелби, стачки на боклука и прекъсвания на електричеството, опустошаващи техния квартал в Ню Йорк.

В ролите са Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Каталин Старейшинска, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Ирини Жамбонас, Иван Петрушинов, Леонид Йовчев, Владимир Зомбори.

Режисьорът предупреди родителите да оставят децата си и да не идват с тях на постановката, защото тя е забранена за деца под 12-годишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем позьор

    5 3 Отговор
    и празнословец,със Стефко Цанев са като брачна двойка..
  • 2 родител

    5 0 Отговор
    Ама жестокостта идва от тези които ни управляват ,защото им пука за съдбата на тези родители на които децата им са убити от изр-оди !!! До кога бе уро-ди долни ще пазите прокуратура и съд за да стават милионери от бандюгите , за да пазят вас от затвора !!
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Човека е най-хищното животно в света на животните!В момента се търси начин от недосегаемите как да редуцират гоите за да не се ..........и да не посегнат на тях.Хората могат спокойно да живеят без да работят ,но тогава ще нападнат недосегаемите....затова готвят и марс за живеене.....