Отидете към основна версия

2 094 11

Българската участничка на "Славянски базар" Виктория пред ФАКТИ: Да представяш България е голяма отговорност и щастие (ВИДЕО)

  • белорус-
  • беларус-
  • виктория асенова-
  • конкурс-
  • витебск-
  • славянски базар-
  • славянский базар

"Не се отказвайте и продължавайте да мечтаете. Мечтите се сбъдват! Мечтите са една голяма стълба към развитието", споделя изпълнителката Виктория, представила България на "Славянски базар" във Витебск

Снимка: Оля Ал-Ахмед


Зашеметяващ успех за българката Виктория Асенова на "Славянски базар" Беларус 2023 в град Витебск! Тя изпълни две песни на 12 и 13 юли на сцената във Витебск.


Във Витебск се проведе 32-ият фестивал на изкуствата "Славянски базар", който тази годиня е с впечатляващ мащаб – близо 6000 артиста от 35 страни, на 23 локации участваха в 200 културни прояви!

- За първи път ли участваш на този фестивал?

- Да, конкретно на този фестивал съм за първи път.

- Как те подбраха? Как се спряха именно на теб?
- Чрез селекция от България.

- Кои песни представи?

- Представих две песни в двата поредни състезателни дни. Първата беше на английски в съпровод на оркестър, а втората песен е българска - „Улица в небето“. Оригиналът го изпълнява Стефка Оникян.

- Имаш доста добри оценки. Ти самата доволна ли си от себе си?

- Да, доволна съм от самото изпълнение. Надявам се да съм предавала на публиката емоцията, която почувствах на сцената. Защото за един изпълнител, и конкретно за мен, публиката е най-важното жури!

- Публиката те прие фантастично. В това няма съмнение, съдейки от аплодисментите. Какво би искала да пожелаеш на всички в България?

- Искам да пожелая на всички – продължавайте да мечтаете, защото мечтите се сбъдват! Аз мечтаех да стигна до тук, и ето ме в Беларус, във Витебск, на сцената. Мечтата ми се сбъдна. Не спирайте да мечтаете. Да си фантазьор и мечтател е едно изключително голямо и ценно качество.

- Какви са плановете ти за по-нататък. Смяташ ли да останеш в тази професия на изпълнителка, певица и да продължиш своето образование в творческа дейност?

- За момента това е доста оспорван въпрос. Със сигурност мисля да продължа с музиката, защото музиката не просто ме влече, тя ме тегли. Не мога да живея без музика. Изобщо не си представям живота си и бъдещето си без музика! Музиката е много важна за мен, надявам се да продължа с музика и в професионален план. Същевременно искам да продължа образованието си и в друга сфера. Искам да имам добро стабилно образование. Вероятно музиката ще ми стане втора професия или ще върви паралелно с друга професия като хоби което ще работя.

- Мечтата на всеки човек е да работи своето хоби...
- Да, точно така. Вероятно и при мен ще стане така – да работя своето хоби!

- Имаш невероятно присъствие на сцената. Ти изигра актьорски песента. Някой обучавал ли те е на актьорско майсторство?

- Не. Това е често задаван въпрос. Никой не ме е учил на актьорско майсторство. Просто трябва да почувстваш песента, да си представиш визуално всяка дума, която изричаш и когато свържеш думата с мелодията става това, което видяхте...Най-важното е да проникнеш в песента.

- Да завършим това интервю с едно пожелание към всички деца и млади хора, които тръгват напред в живота ръководени от мечтите си. Какво ще им пожелаеш?

- Не се отказвайте и продължавайте да мечтаете. Мечтите се сбъдват! Мечтите са една голяма стълба към развитието.


Виктория отпътува обратно към България. Тя отнася към родината не само заслужената диплома и признание, но и много красиви спомени от преживяното, нови приятелства и разбира се натрупан опит.

Интервю на Оля АЛ-АХМЕД, „Славянски базар“, гр. Витебск, Беларус

 

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини