Необходими продукти:
За тестото (5 кори):
600 г брашно; 1 пакет бакпулвер; 50 г свинска мас (или 50 г меко краве масло); 200 г пудра захар; 2 яйца; 200 мл сладкарска сметана.За шоколадовия крем:
300 г захар; ½ литър прясно мляко; 120 г брашно (или 90 г брашно + 30 г черно какао за по-интензивен вкус); 150 г масло; 150 г черен шоколад.За глазурата:
Начин на приготвяне:
Приготвяне на тестото:
Пресей брашното и направи кладенче. Добави яйцата, бакпулвера, маслата, пудрата захар и постепенно сметаната. Омеси гладко, меко тесто и го раздели на 5 равни топки. Остави ги да стегнат в хладилник за 1 час.
Разточване и изпичане на корите:
Разточвай всяка топка в кора с размер 22×33 см. Прехвърляй върху хартия за печене и надупчи леко с вилица. Печи по 8 минути на 180°C – не повече! Охлади всички кори напълно.
Съвет: Корите трябва да останат светли – ако се препекат, стават твърди.
Приготвяне на крема:
Смеси млякото, брашното и захарта в тенджера. Вари на среден огън, докато започне да се сгъстява. Добави начупения шоколад и разбъркай до разтапяне. Свали от огъня и добави маслото. Кремът трябва да се използва топъл за сглобяване.
Сглобяване на тортата:
Редиш: кора – крем – кора – крем. Остави малко крем за намазване отгоре.
Прибери тортата в хладилник за 1 час, за да стегне.
Глазура:
Разтопи шоколада с маслото и олиото на водна баня. Намажи равномерно върху стегналия десерт. Охлади напълно преди рязане.
Полезни съвети:
За идеално рязане – използвай горещ нож, подсушен след всяко рязване.
Ако искаш по-мек десерт, добави 2–3 с.л. сметана в крема.
Маджарицата е най-вкусна след 12 часа престой в хладилника.