Отидете към основна версия

29 623 9

7 факта за живота на проститутките

  • факти-
  • проститутка

7. Личният живот на проститутките е по-тежък от професионалния.

Анкета проведена сред труженичките на любовта, показва, че те оценяват личния си живот като по-тежък, отколкото професионалния. Всяка пета участничка в допитването признава, че личният й живот е по-напрегнат от служебния. В личния си живот повечето проститутки се сблъскват с редица зависимости, семейни проблеми , физическо и психическо насилие – всичко, което ги е накарало да станат проститутки.

6. Рядко биват компенсирани за трудови злополуки.

По данни на Института Виктория 15% от анкетираните секс труженички получават различни травми по време на работа, но едва 1% от пострадалите искат компенсации. Това се обяснява с факта, че проституцията е нелегален бизнес и следователно не може да се гарантира безопасност и да се държи държавна защита на работника.

5. Проститутките преминават по-често медицински тестове от клиентите си.

Проучването показва, че 97% от работничките в секс индустрията редовно се изследват за СПИН, докато това правят едва 68% от клиентите им. В идеалния случай би било добре и едната и другата група да се изследват редовно, което би намалило броя на заразените и би преустановило разпространението на заболяването.

4. Полово неравенство.

77% от заетите в сектора са жени. 17% са представители на силния пол, а 6% се определят като представители и на двата пола. От последната група близо две трети играят ролята на жена по време секс.

3. Образование.

Изследване проведено в Канада показва, че 67% от проститутките са завършили средно образование, като в същото време 88.4% от населението на страната е получило сертификат за средно образование. 15% от секс труженичките или са завършили висше образование или са аспиранти.

2. Легализирането на професията намалява риска от заболявания.

По данни на медицинското списание The Lancet, когато бразилското правителство е легализирало проституцията, то броят на заболелите от СПИН е спаднал с 32%. Когато ЮАР е приложило програма за достъп на населението до презервативи, то заболеваемостта е спаднала със 70%.

1. Предишното работно място на проститутките.

Учени от Университета в Лийдс са се интересували от предишното работно място на проститутките. 70% от запитаните се оказва, че идват от сферите на образование, медицина, благотворителна дейност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини