Отидете към основна версия

19 201 14

Топ 5 на вредни храни и напитки

  • вредни храни-
  • бързо хранене-
  • газирани напитки

В натовареното ни ежедневие, не винаги ни остава време да обърнем нужното внимание на хранителния си режим. Често пропускаме храненията или за да спестим време, хапваме нещо набързо, само залъгвайки глада.

Въпреки всички оправдания, които може да търсим относно неправилния ни начин на живот и в частност храненето, поне това което може да направим е да се стремим да избегнем някои от най-вредни неща, които, макар и вкусни и апетитни, е много вероятно да съкратят рязко жизнения ни път.

Предлагаме Ви Топ 5 с някои от най-вредните храни и напитки.

1. Продуктите от заведенията за бързо хранене

Бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо - една огрома калорийна бомба, даваща на организма токсини, холестерол, лоши въглехидрати и още куп негативи.

2. Газираните напитки

Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове газирани безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът. Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители.

Уточняваме, че натуралните сокове определено носят по-малко щети на консуматорите си, но със сигурност също не са за подценяване.

3. Кренвиршите

Консумирайки кренвирши, на практира Вие си осигурявате ударна доза добре замаскирани животински остатъци - от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория. За да ви е вкусно в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.

4. Маргаринът

Най-вредната съставка на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са силно канцерогенни.

5. Храни съдържащи съставката

Мононатриевият глутамат подобрява значително вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.).

В същото време той е и много силна невро-отрова - блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на храни, богати на това съединение, води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия за здравето Ви.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини