Last news in Fakti

14 Юли, 2016 04:15 19 182 14

Топ 5 на вредни храни и напитки

  • вредни храни-
  • бързо хранене-
  • газирани напитки

В натовареното ни ежедневие, не винаги ни остава време да обърнем нужното внимание на хранителния си режим. Често пропускаме храненията или за да спестим време, хапваме нещо набързо, само залъгвайки глада.

Въпреки всички оправдания, които може да търсим относно неправилния ни начин на живот и в частност храненето, поне това което може да направим е да се стремим да избегнем някои от най-вредни неща, които, макар и вкусни и апетитни, е много вероятно да съкратят рязко жизнения ни път.

Предлагаме Ви Топ 5 с някои от най-вредните храни и напитки.

1. Продуктите от заведенията за бързо хранене

Бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо - една огрома калорийна бомба, даваща на организма токсини, холестерол, лоши въглехидрати и още куп негативи.

2. Газираните напитки

Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове газирани безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът. Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители.

Уточняваме, че натуралните сокове определено носят по-малко щети на консуматорите си, но със сигурност също не са за подценяване.

3. Кренвиршите

Консумирайки кренвирши, на практира Вие си осигурявате ударна доза добре замаскирани животински остатъци - от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория. За да ви е вкусно в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.

4. Маргаринът

Най-вредната съставка на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са силно канцерогенни.

5. Храни съдържащи съставката

Мононатриевият глутамат подобрява значително вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.).

В същото време той е и много силна невро-отрова - блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на храни, богати на това съединение, води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия за здравето Ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    0 2 Отговор
    Тровят ни бавно и сигурно големите еврейски концерни, ние им плащаме за тази услуга..... Ами кой колкото изкара и това е, то е неизбежно отровите са навсякъде вече, не само в храните, лошото е че проблемите от тези отрови са мъчителни болести преди да пукнеш.
  • 2 Др Оз

    2 0 Отговор
    Най-голямата отрова е алкохола, надали от две филии с маргарин и едно кебапче ще си вдигнеш холестерола, при положениея, че имаш активност. Газираното пък е позезно за тези с ниско кръвно налягане. Аман от диетолози!
  • 3 Мързел

    3 1 Отговор
    Да, и понеже големите вериги ви тровят бавно, затова ли бягате от хубавите български села и относително естествените и не толкова вредни храни, и зорлем се гъчкате в големите градове ??
    Та чак задръстихте каналите на КАТ, да си сменяте селските регистрации и да ставате софиянци...

    Аз съм роден в София, ама вече съм новоизлюпен селянин, оня ден се върнах от морето, а сега си седя на хладно или под навеса или горе на климатика, гледам си плазмата, купувам си от съседките истински яйца по 20 ст., истински зеленчуци, колят ми дворни кокошки и петлета, мързелувам си на жегата, а надвечер, ако няма мачове, ще отида за мренки и кленчета на реката, пиявиците и мамарците са готови долу в хладилника... :-)

    Работата ми е по Нет-а, и сама си се работи, все едно аз къде съм, само надниквам да видя кво съм изработил...
    А иначе - мързела движи света, така да знаете !

    Коментиран от #4

  • 4 Хитреца

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мързел":

    А там на село има ли знойни мадами ? Това е нещо без което не може, трябва да има цвят, как е положението ?
  • 5 WarInside

    2 0 Отговор
    На навеса свински мазни гърдички пекани на скара на жар със ледено студена бира.Какво повече му трябва на човек ?
  • 6 Мързел

    0 0 Отговор
    Въпреки, че съм порочен дърт козел, обичам да лющя млади върбички, а на село това малко е проблем... Има комшийки, дет`мъжете им по цел ден ги няма, и те все идват уж да ми донесат по нещичко, я джанки, я домашно сиренце, я купичка вишни, ама все са прехвърлили 30-те и финеса малко им куца.
    А аз обичам малките, финни неща... с мирис на пресни гъби, розови цветчета и мляко...

    Иначе, на 7-8 км. има средно голямо градче, там има всичко, даже у махалата има и евтин цвят колкот щеш, ма вече ме е срам да лющим млади циганета, ученичките по ме кефят... :-) Въпреки че кво па толко... :-)

    А до жарта още не съм стигнал, избрал съм му мястото на барбекюто, ама живот и здраве догодина, сега требе да завършим портата на двора, още 20-тина метра ограда (тухла на 2.20м. вис.) и да прекарам 5-6 метра нова вода, че нещо налягането на горния етаж не ме кефи.

  • 7 Jo Fast

    0 0 Отговор
    @Мързел, що си мислиш че някой го интересува твоята велика персона че си тръгнал да си постваш подробната автобиография тук.

    Коментиран от #9

  • 8 Фен

    0 0 Отговор
    Мързела кърти... хахаха
    (нищо общо с темата)
  • 9 Хитреца

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Jo Fast":

    Мене ме интересува, и въобще тази работа със селският живот, за тва го питах за темата за девойките на село
  • 10 Николай

    0 0 Отговор
    а само да знаете пък антибиотиците колко са вредни.....
  • 11 Бидона

    1 0 Отговор
    Аз не мога да разбера чийй го държат онези миндили от ХЕИ! Защо не си вършат работата и защо никой не ги уволнява след като не ни служат както трябва?Докога бе лилипути?

    Коментиран от #13

  • 12 Голям

    1 0 Отговор
    Браво Мързел!
  • 13 прост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бидона":

    E, та те да не служат на теб. Служат на онзи дето им тика в джоба, нищо че от теб ги взема. Това е двеста годишната "демокрация" за 20 години.
  • 14 селянинотобеля

    0 0 Отговор
    Мързел, храната за село я купуваме от супермаркетите , че там е по скъпа и некачествена