Отидете към основна версия

28 325 16

10 известни личности с IQ на гении

  • известни-
  • личности-
  • iq-
  • коефициент на интелигентност

Кои днешни знаменитости конкурират великите умове?

Снимки: БТА/АР

Средният коефициент на интелигентност в България е 93. Средното IQ в САЩ - 98, а най-умните нации според подобни изчисления са Хонг Конг и Сингапур - по 108 всяка.

В днешни дни Алберт Айнщайн би имал IQ около 160, а Галилео Галилей - около 182.

Ето и кои умници сред известните личности конкурират "великите умове":

Никол Кидман, IQ - 132

Кидман израства в семейство на интелектуалци. Майка ѝ е инструктор на медицински сестри, а баща ѝ биохимик. Умно дете с умни родители, Никол учи във Викторианския колеж по изкуствата в Мелбърн, след което минава през театрална школа в Сидни, след което упоритостта ѝ е възнаградена.

Арнолд Шварценегер, IQ -135

Актьор, културист, губернатор. Когато сред най-известните ти реплики е някоя като "Мисля, че гей браковете трябва да са между мъж и жена" е трудно да се повярва, че IQ-то ти е 135, но фактите са факти.

Мадона, IQ - 140

Всички да приветстват кралица Мадона. Всъщност, ако трябва да сме сериозни, никой не може да се издигне до толкова голяма слава като тази на поп иконата без известно количество мозък. Мадона е била пълна отличничка в училище.

Натали Портман - 140

Натали Портман е една от най-красивите и талантливи актриси в Холивуд, но тя впечатлява и с умствения си капацитет. Има диплома за завършен бакалавър в Харвард и говори шест езика.

Стив Мартин - 142

Не е лесно да разсмиваш хората. Има доста мозък зад големите успехи на комедианта Стив Мартин. Преди да влезе в шоубизнеса, учи философия.

Дейвид Духовни - 147

Звездата от "Досиетата X" и "Секс до дупка" има доста акъл и мнозина биха му завидели. През 1982-а завършва бакалавър в Принстън със специалност английска литература. продължава образованието си в Йейл, където взима и магистърска степен в същата област.

Шарън Стоун - 153

Бившата актриса и модел има доста над средния коефициент за интелигентност. Приемат я в университета Единборо в Пенсилвания с пълна стипендия, но тя решава да прекъсне две години след това, насочвайки се към модата. Много мъже със сигурност ѝ благодарят за това и до днес.

Синди Кроуфорд - 154

Житейският път на Кроуфорд е доста по-различен преди да изгрее на корицата на "Vogue". Приета е с пълна стипендия от университета Northwestern, където се специализира в химичното инженерство.

Куентин Тарантино - 160

Тук няма изненади. Името на режисьора на всички онези страхотни филми като "Криминале", "Глутница кучета", "Джанго без окови" и др. крещи само едно - ГЕНИЙ. Сякаш на шега, той напуска училище на 15-годишна възраст, започвайки работа във видеотека. "Когато хората ме питат дали съм ходил в училище за филми, им казвам - не, отидох директно към филмите.", споделя Тарантино

Роуън Аткинсън - 178

Станал световноизвестен благодарение на бавноразвиващия персонаж Мистър Бийн, Аткинсън е всичко друго, но не и това. Първоначално завършва електроинженерство в университета в Нюкасъл, a в последствие се ориентира към киното.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини