25 Юли, 2016 04:15 28 187 16

10 известни личности с IQ на гении

  • известни-
  • личности-
  • iq-
  • коефициент на интелигентност

Кои днешни знаменитости конкурират великите умове?

10 известни личности с IQ на гении - 1
Снимки: БТА/АР

Средният коефициент на интелигентност в България е 93. Средното IQ в САЩ - 98, а най-умните нации според подобни изчисления са Хонг Конг и Сингапур - по 108 всяка.

В днешни дни Алберт Айнщайн би имал IQ около 160, а Галилео Галилей - около 182.

Ето и кои умници сред известните личности конкурират "великите умове":

Никол Кидман, IQ - 132

10 известни личности с IQ на гении

Кидман израства в семейство на интелектуалци. Майка ѝ е инструктор на медицински сестри, а баща ѝ биохимик. Умно дете с умни родители, Никол учи във Викторианския колеж по изкуствата в Мелбърн, след което минава през театрална школа в Сидни, след което упоритостта ѝ е възнаградена.

Арнолд Шварценегер, IQ -135

Актьор, културист, губернатор. Когато сред най-известните ти реплики е някоя като "Мисля, че гей браковете трябва да са между мъж и жена" е трудно да се повярва, че IQ-то ти е 135, но фактите са факти.

Мадона, IQ - 140

10 известни личности с IQ на гении

Всички да приветстват кралица Мадона. Всъщност, ако трябва да сме сериозни, никой не може да се издигне до толкова голяма слава като тази на поп иконата без известно количество мозък. Мадона е била пълна отличничка в училище.

Натали Портман - 140

10 известни личности с IQ на гении

Натали Портман е една от най-красивите и талантливи актриси в Холивуд, но тя впечатлява и с умствения си капацитет. Има диплома за завършен бакалавър в Харвард и говори шест езика.

Стив Мартин - 142

10 известни личности с IQ на гении

Не е лесно да разсмиваш хората. Има доста мозък зад големите успехи на комедианта Стив Мартин. Преди да влезе в шоубизнеса, учи философия.

Дейвид Духовни - 147

10 известни личности с IQ на гении

Звездата от "Досиетата X" и "Секс до дупка" има доста акъл и мнозина биха му завидели. През 1982-а завършва бакалавър в Принстън със специалност английска литература. продължава образованието си в Йейл, където взима и магистърска степен в същата област.

Шарън Стоун - 153

10 известни личности с IQ на гении

Бившата актриса и модел има доста над средния коефициент за интелигентност. Приемат я в университета Единборо в Пенсилвания с пълна стипендия, но тя решава да прекъсне две години след това, насочвайки се към модата. Много мъже със сигурност ѝ благодарят за това и до днес.

Синди Кроуфорд - 154

10 известни личности с IQ на гении

Житейският път на Кроуфорд е доста по-различен преди да изгрее на корицата на "Vogue". Приета е с пълна стипендия от университета Northwestern, където се специализира в химичното инженерство.

Куентин Тарантино - 160

10 известни личности с IQ на гении

Тук няма изненади. Името на режисьора на всички онези страхотни филми като "Криминале", "Глутница кучета", "Джанго без окови" и др. крещи само едно - ГЕНИЙ. Сякаш на шега, той напуска училище на 15-годишна възраст, започвайки работа във видеотека. "Когато хората ме питат дали съм ходил в училище за филми, им казвам - не, отидох директно към филмите.", споделя Тарантино

Роуън Аткинсън - 178

10 известни личности с IQ на гении

Станал световноизвестен благодарение на бавноразвиващия персонаж Мистър Бийн, Аткинсън е всичко друго, но не и това. Първоначално завършва електроинженерство в университета в Нюкасъл, a в последствие се ориентира към киното.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    8 15 Отговор
    Това са пълни глупости. Тези тестове ( за определяне на тн. IQ ) се зубрят като листовки. Така всеки може да се докара до " гений"
  • 2 Ghost

    15 1 Отговор
    Пробвай да ги назубриш тогава... тъкмо ще се пишеш и ти "гений" !
    А най-добре преди да говориш, отиди на един тест и виж какво представляват.
  • 3 Гоуст

    4 4 Отговор
    Тарантино - Тук няма изненади. Името на режисьора на всички онези страхотни филми като "Криминале", "Глутница кучета", "Джанго без окови" и др. крещи само едно - ГЕНИЙ

    Я пак, кой е гении? Тоя психар ли?
  • 4 гост

    8 0 Отговор
    дааам, тестовете са доста обективни и показват до голяма степен и интелекта на индивида. Едно време се имах за много умен ама колкото и теста да направя, все показват резултат, около тоя на бат Арни и Мадона и явно не съм Айнщайн:)). А колкото до Тарантино - абсолютен гений и приятелю Гоуст, точно гениите са били винаги неразбрани от стадото

    Коментиран от #9, #13

  • 5 кроко

    2 0 Отговор
    Шарън Стоун уж беше и член на Менас, ама после се оказа че само си послъгвала и въобще не е такава, та кой знае дали и коефициента и на интелигентност е такъв.

    А Тарантино... може и наистина да е много умен, с много високо IQ, даже може и гений да е (въпреки че по нищо не си личи), ама тоно по филмите му въобще не може да се направи този извод - всичките са му абслолютно еднотипни и само стават по-абсурдни и още по-абсурдни.
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Аве, къдей Гоце, Боце, мистан, СтаниШЕФ, Цуцарела, бат Сали, Иво Аръков, Слави, ...къде са в класацията сичките тия вей? Ами Глория, Анелия, Преслава, Фики, Тони Стораро, Магапаса, Иво Карамански, Жоро Илиев и останалите 1 милион звезди тук само? Тия тук имат минимум по 200 коефицент, а май Боце имал 222 казват? понеже са скромни явно, ги нема в класацията? аз се тествах в един неттест и се оказа, че имам 29 КПД. И то само, защото отговорих на въпроса - майка ти мъж ли е или жена? аз отговорих - Трети пол, понеже усетих уловката...и ми писа 29 точки, иначе щеше да ме скъса на теста ако бях казал жена. но явно не се тестват всички видни звезди по света, щом само 10 човека са тук?
  • 7 Дикембе Мутомбо

    1 0 Отговор
    Няколко пъти съм пробвал и давам резултати около 133.

    А всепризнатата кухавелка Синди Кроуфорд 154... Доообре!
  • 8 хакд

    1 0 Отговор
    остава въпроса след като са толкова интелигентни защо не са разработили нещо човечеството

    Коментиран от #12

  • 9 гЪст

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    дааа, истината, според мен, е .... някъде там. Целта им е, не да определи умствения капацитет на даден индивид, а да даде насоки за развитието му. Как иначе би могъл да обясниш, че Мистър Бийн е "по-умен" от Айнщайн и Галилео Галилей .... взети заедно :)
  • 10 гЪст гост)

    1 1 Отговор
    Първоначално завършва електроинжИнерство
  • 11 mf2

    4 0 Отговор
    Тези хамерикански тестове са пълна простотия. Не се зубрят, но тяхната образователна система е такава, че ти моделират мисленето в тази посока. Затова е съвсем нормално човек, който никога не се е сблъсквал с тази материя да получи нисък резултат. Който въобще да не кореспондира с капацитета му. Пробвал съм веднъж преди почти 20 г., изкарах нелоши резултати (около 120) но ми направи впечатление, че тестът не позволява свобода на мисленето, творчество и полет на мисълта. Затова ми е странно, че хора на изкуството ги изкарват почти гении.
    Никога не повторих с тези тестове. Който има съмнения относно своята интелигентност да се пробва, аз нямам.
    Във всеки случай това е тест за изляти в калъп американци.
    Не знам колко им е средното IQ, но ако не са имигрантите предполагам ще е около 30.
    А да сравняваш Галилей с Р. Аткинсън е меко казано несериозно.

    Коментиран от #14

  • 12 Няма Що

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "хакд":

    Защото всички сме гора, всеки слвдва своя път, има тираджии и хора с много високо IQ, за които дори не подозираме че са такива, интелигентни до такава степен
  • 13 Коста

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Искаш ли да ти дам един само една задача от един тест, да видим дали ще я решиш! Не знам кой тест си решавал! Аз ще ти дам само една задача! Хайде кажи си фейсбука да ти я пратя!
  • 14 Коста

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "mf2":

    Хора с IQ - 120 не разсъждават като тебе, ще ти дам една много трудно задача, като за твоето 120, искаш ли ?
  • 15 Михаил Вълчанов

    1 0 Отговор
    Направих един тест за да разбера колко ми iq то е колкото шарън стоун и не ви лъжа така показа теста.
  • 16 Михаил Вълчанов

    1 0 Отговор
    Аз съм същия номер 15, еми исках да кажа че съм само на 15 години