Отидете към основна версия

1 955 5

Бебе се роди на борда на самолет

  • бебе-
  • раждане-
  • самолет-
  • полет

Бебе което се роди по средата на пътя между Дубай и Манила на борда на самолет на авиокомпания Cebu Pacific получи като подарък 1 милион точки от системата Miles and More. Филипинският авиопревозвач съобщи, че бебето Хелън, е първото, което се ражда на борда на техен самолет. Раждането му е започнало в неделя на борда на самолета – 4 часа след началото на полета и 5 седмици преди термина на майката. За щастие, сред пътниците е имало две медицински сестри, които са помогнали при израждането на детето.

„Това е Божие чудо да родиш на 10 000 метра височина. За мен това ще е най-запомнящия се пътник”, казва старшият стюард на екипажа.

Хевън и неговото семейство ще могат да ползват 1 милион точки по програма за пътници, предлагана от Cebu Pacific. Ще имат възможност да летят по всички 36 вътрешни и 30 международни дестинации, предлагани от филипинската авиокомпания, когато поискат, тъй като няма времево ограничение за използване на наградата. За справка, 100 са точките за вътрешен полет, а 25 000 за полет от Манила до Дубай в зависимост от сезона.

Полетът от Думай до Манила, който трае 9 часа, в случая е бил двойно по-дълъг – 18 часа, тъй като след раждането се е наложило аварийнно кацане в Хайдерабат (Индия), за да се окаже първа медицинска помощ на майката и бебето.

Cebu Pacific е най-голямата филипинска авиокомпания, която реализира полети до Азия, Австралия, Близкия Изток и САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини