Отидете към основна версия

1 966 5

Детето с премръзнали крачета ще бъде дадено на ново приемно семейство

  • дете-
  • крака-
  • лечение

Петгодишното дете, което беше прието във Великотърновската болница с опасност за ампутация на пръстите на краката заради измръзване, най-вероятно ще бъде дадено на ново приемно семейство.

Момчето беше прието за лечение по сигнал на сегашния си приемен родител, при когото живее от година, обясниха в сутрешния блок на Нова телевизия. В семейството са отглеждани две деца. Даже сигналът е бил за две деца, но в последствие се установи, че става въпрос само за едно. Другото дете е отнето от семейството.

"Детето, което е пострадало, като бъде изписано, ще бъде дадено в ново приемно семейство", обясниха експерти от дирекция "Социално подпомагане". "След това семейството, при което е било първоначално, ще бъде преоценено. Жената е приемен родител от 2013 година. Настанявани са 2 пъти по две дечица. Първо са били две братчета, после две момичета. Качествата на приемната грижа е инспектирана ежемесечно", каза тя.

"Към момента тя носи отговорност, но това ще се изясни, защото не знаем каква е точната причина за това нещо. Не можем да кажем каква точно е сумата, която се изплаща при гледането на две деца, но тя е абсолютно достатъчна", казаха още експертите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини