Отидете към основна версия

92 766 74

Страшната истина за микровълновата фурна

  • микровълнова-
  • фурна-
  • вреди
Снимка: Shutterstock

Микровълновата фурна e едно от удобствата на съвременната кухня. Някои хора трудно могат да си представят ежедневието без нея. Микровълновата фурна в прост и удобен електрически уред за приготвяне на храна за всички хора по света. В САЩ този уред се ползва вече повече от 30 години.

Но истината е, че тези микровълнови печки не са никак полезен вариант за приготвяне на храна, тъй като унищожават хранителните вещества в храната ви.

Микровълновата фурна е една от формите на нейонизиращо лъчение. За разлика от него, йонизиращото лъчение променя електромагнитната природа на атомите или ги йонизира. Това променя начина, по който те си взаимодействат с другите атоми и молекули около тях. Рентгеновите лъчи, гама лъчите и ядрената медицина са видове йонизиращи лъчения. Вашата храна е вече наситена с високочестотни вълни от топлина, а това лъчение може да бъде вредно за вашето здраве.

Експертите твърдят, че вътре в микровълновата фурна има 2,450 MHz. А честотата, причиняваща вреда на човешкото тяло, е 10 херца! Затова по-добре избягвайте да стоите в близост до работеща микровълнова печка. Вие не усещате влиянието, докато поражението вече не е направено.

Вреди върху храната, причинени от микровълновата фурна:

Унищожава хранителните вещества от храната.

Разрушава и деформира молекулите на храната, създавайки опасни радиоактивни съединения.

Майчината кърма губи 96% от своите антитела.

Структурата на храните за кърмачета се променя, създавайки имунологични нарушения.

Вредите за организма, причинени от микровълновата фурна:

Води до развитието на рак.

Причинява катаракта.

Тя причинява вродени дефекти.

Отслабва имунната ви система.

Може да доведе до по-сериозни и тежки заболявания.

Ясно е, че с микровълнова фурна можете да приготвите храната си по-бързо и по-удобно, отколкото с обикновена, но хранителната стойност на консумираната храна и здравето на вашето семейство са по-ценни от времето и удобството.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини