Отидете към основна версия

4 354 2

8 храни, които белим и режем грешно

  • храни-
  • белене-
  • рязане-
  • грешно-
  • неправилно-
  • готвене

Подготовката често отнема много повече време от самото готвене

Снимка: shutterstock

За да приготвите наистина вкусно ястие, първо е нужно да подготвите и нарежете всички продукти, а това често отнема доста време и за много от нас е най-досадната част от готвенето.

Често белим и режем продуктите по непрактичен начин, което отнема повече време и ни изнервя допълнително.

Ето няколко полезни трика, които ще ви помогнат лесно и бързо да се справите с тази стъпка от кулинарното изкуство:

Печени чушки


За да обелите по-лесно чушките, най-добре ги намажете с някаква мазнина (зехтин или олио) преди да ги изпечете.

Сурови чушки


Прост начин да се отървете от неприятните семки само с едно движение.

Диня


Може лесно да сервирате динята с помощта на дълбока купа.

Варени картофи

Поставете топлите варени картофи в купа с ледена вода. Само след няколко минути ще може лесно да ги обелите с помощта на ръцете.

Кромид лук


Достатъчно е само да разрежете главата на лука на две, за да го обелите лесно и бързо.

Чери домати, маслини, плодове


Притеснете ги между 2 плочи (чинии) и с един замах ще ги разрежете на половина.

Грейпфрут


Можете да нарежете всеки цитрус на малки парченца, използвайки този метод.

Тиквички и тиква

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини