Отидете към основна версия

28 743 25

7 от най-безумните закони в Северна Корея (ВИДЕО)

  • безумни-
  • закони-
  • северна корея-
  • кндр-
  • диктатура-
  • режим
Снимка: shutterstock

За Северна Корея не се знае много, защото откакто страната е създадена от дядото на настоящия лидер Ким Чен-ун, тя води много затворена политика.

Освен с ядрените опити и омразата си към САЩ, КНДР е известна и със странните си закони, които ограничават правата и свободите на нейните граждани.

Вижте някои от най-странните правила, които жителите на държавата, управлявана от желязна диктатура, трябва да спазват:

В Северна Корея Библията се приема като символ на западната култура и притежанието й е забранено, тъй като може да окаже лошо влияние върху държавния ред. Лидерът Ким Чен-ун стои над всички религии. Десетки са случаите на екзекутирани хора, които са разпространявали Библията.

Правителството решава къде да живее всеки и каква кола да кара. Само 1 на 1000 корейци имат право на личен автомобил. А едва 8% от пътищата са асфалтирани.

В страната има култ към личността. Всеки, който проявява неуважение към лидера на партията, бива строго преследван от закона. Предполага се, че в страната има около 34 000 паметника, изобразяващи лидерите на управляващата династия.

В Северна Корея има задължителен доброволен труд. Официалната работна седмица е петдневна, но на шестия се полага доброволен обществен труд.

Гласуването е задължително. Има закон, който задължава всеки гражданин да гласува. Ако някой откаже, веднага бива изпращан в трудов лагер.

В Северна Корея не можете сами да избирате прическата си. Тя трябва да е строго консервативна и изборът се свежда до 10 вида мъжки прически, а за жените са предвидени 18 — всички одобрени от правителството.

Един от най-жестоките закони е законът за трите поколения. Ако някой гражданин на Северна Корея извърши престъпление не само той подлежи на наказание. Заедно с него се наказват и родителите му, съпругът/ съпругата и децата му (ако има такива).

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини