Отидете към основна версия

4 039 13

Жените предпочитат плетка и книга пред секс

  • секс-
  • книга-
  • плетка-
  • хоби

Четенето и хобитата са идеалното средство за отмора и противодействие на стреса, твърди проучване

Снимка: Shutterstock

Проучване сред 1000 жени на възраст между 18 и 50 години е установило, че мнозинството предпочитат четене на книга или плетиво вместо да се отдадат на партньора си, пише Daily Express.

Резултатите от изследването показали, че 18% от жените предпочитат да се занимават с творчески дейности като плетене, шиене, рисуване, изработване на картички вместо със секс.

Помолени да избират от няколко опции, ако им бъде даден свободен момент да се отпуснат, жените избрали четенето на хубава книга като "най-подходяща опция", по-добра от секса, любимото хоби или да си вземат вана. Ето кои са първите четири варианта, избрани от жените в анкетата:

1 - Четене на книга - 37%

2 - Разпускане във ваната - 26%

3 - Хоби (плетене, шиене и др.) - 18%

4 - Да правят секс - 8%

"В тези стресови времена е естествено да се обръщаме към дейности, които не само ни дават чувство за цел и постижения, но също така и позволяват на умовете ни да се отдръпнат от безпокойството и да се отпуснат. С информация и новини, бомбардиращи ни на всяко ниво, мозъкът трябва да да допълни своите енергийни резерви с по-удовлетворяващи и приятни дейности. Съсредоточаването и насладата, която носят четенето и хобитата, ги правят идеално средство за отмора и противодействие на стреса“, казва поведенческият психолог Джо Хемингс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини