Отидете към основна версия

4 042 18

Изхвърлиха Динко от мъжкото хоро

  • динко-
  • йордановден-
  • мъжко хоро-
  • традиция

Ловецът на бежанци Динко се е опитал да се присъедини към традиционното мъжко хоро в Калофер на Йордановден, но не е бил допуснат, предава TrafficNews.bg.

"Измислени патриоти като теб нямат място тук", казал му директно един от най-активните участници. Полицаите, които охранявали мероприятието усетили, че нещата може да ескалират и разделили спорещите.

Риалити героят, който не пропуска повод да демонстрира радикалния си патриотизъм, се появил в Калофер рано сутринта в събота, вече пременен в народна носия. Той си направил няколко снимки с местните жители, участващи в ритуала, а след това се запътил да влиза в реката заедно с мъжете. Калоферци обаче не го искали сред тях. Динко заявил, че ще влезе в реката след местните жители и ги изчакал първо те да стъпят в реката. Когато излязъл обаче намерил огледалото на колата си счупено, но без да предизвика излишни спорове си тръгнал за Ямбол.

Калоферци са изключително недоволни от участието на чужди хора в техния ритуал. Те се заканват догодина да не провеждат хоро, ако отново хора със съмнителна репутация искат да се включат в мъжкото хоро.

Преди три години заради футболни фенове, които скочиха във водата пияни, местните изиграха второ хоро на друго място по поречието на Тунджа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини