Отидете към основна версия

12 085 30

Историята на Стамат - доматът, който от 4 месеца стои в хладилник и още е свеж

  • домат-
  • стамат-
  • история-
  • софия-
  • свеж-
  • след 2 месеца

Биляна от София го купила от хипермаркет, после го забравила, а когато го открила отново му дала име и…

Всички знаем историята за вечно свежия хамбургер от световноизвестна верига за бързо хранене. Виждали сме я, чели сме я и сме я слушали в най-различни варианти. Едва ли обаче, някой от нас е предполагал, че може да чуе същата тази зловеща история, но хамбургерът в главната роля, да е заменен от ... домат. Точно така домат - храна, която се предполага, че е здравословна и полезна.

Историята на вечно младият домат е разказана от една жителка на столицата, която иска да опише по хумористичен начин с какви боклуци и отрови можем да се сблъскаме в родните магазини.

Историята се върти около домат… съвсем обикновен, купен от магазина домат. В действителност обаче, тя е много поучителна и разкрива доста стряскащи неща за храната, която ядем..

Биляна я е публикувала в профила си във Facebook.

Всичко започва на 5 януари, когато младата жена си купува домати от столичен хипермаркет.

Месец и половина по-късно тя забелязва, че в хладилника случайно е останал, забравен, един от доматите. Изненадата, която се изписала върху лицето на жената обаче, нямала нищо общо с факта, че е забравила домата, а, че той дори не бил променил структурата си, камо ли по него да имало каквито и да е следи от разваляне.

"Значи това не е домат. Купих си го на 5 януари. Гледам си го в хладилника, дадох му име Стамат. Той младее, но не старее. Моля не купувайте и не яжте роднините на Стамат", пише Биляна в профила си във Facebook.

Два месеца по-късно историята има продължение: "Днес е голям ден. Стамат празнува два месеца от както е част от моето семейство. Вижте колко е свеж и жизнен след двумесечен живот в хладилника. София Лорен, крайно време е да заживееш в хладилник!"

Четири месеца след злополучното появяване на Стамат в живота на Биляна настъпва обрат: "Добро утро от мен Стамат. Тази сутрин се събудих с писък… олеле, аз остарявам. Вярно е, че навърших 4 месеца, но някак рязко съм се сдобил с няколко бръчки… ужас! Дали да се обърна към доктор Енчев? Или да си купя крем против бръчки? Приятели помогнете ми, как да опъна "фейса"… живее ми се поне до лятото."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини