Отидете към основна версия

23 067 7

Милионерка и звезда в YouTube преди 10 г. - днес тя живее в ада (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • джоуди-ейми ривера-
  • venetianprincess-
  • житейска история-
  • звезда-
  • youtube-
  • влогър-
  • милионерка-
  • депресия-
  • бездомна-
  • съсипана

Как една YouTube звезда, натрупала милиони, потъва до бездомна, депресирана самотна майка

Снимки: Facebook

В един момент от живота си Джоуди-Ейми Ривера, по-позната в интернет като VenetianPrincess, сякаш има всичко. Каналът й в YouTube се следи от стотици хиляди хора, а клипчетата, в които пародира популярни песни, й носят значителни приходи. През 2008-а вече е милионер, благодарение на чувството си за хумор, креативността си и фактът, че е една от първите YouTube знаменитости — много преди това да се превърне в масов феномен.

Десет години по-късно нещата са напълно различни. "Венецианската принцеса" отдавна вече не прави развлекателни видеоклипове. Тя е самотна майка, измъчвана от постоянна депресия, заради която се подлага дори на електрошокова терапия.

Още преди няколко години Ривера се разорява до такава степен, че да стигне дотам да събира пари от старите си фенове с идеята "да запише ново видео". Видео, което, както личи, никога няма да стане реалност.

Живот като приказка

Американката Джоуди-Ейми Ривера е родена през 1984-а. Когато става на 22, решава да опита нещо не чак толкова популярно по това време — да записва забавни видеоклипове и да ги качва в сайта YouTube. Трябва да се има предвид, че по това време явлението „YouTube звезда“ почти не съществува, а милионите последователи, които влогърите имат днес, са невъзможна за реализиране мечта.

Въпреки това Ривера успява. Тя избира никнейма VenetianPrincess. В по-късно свое интервю обяснява, че идеята й дошла от любовта й към принцеса Даяна и възхищението, което има към италианския град Венеция. Не особено оригиналния никнейм обаче не е пречка, особено когато имаш идеи. Ривера, изглежда, е пълна с такива.

Първоначално тя създава поредица от епизодични клипчета, наречени „The Princess Chronicles”, които сама записва и монтира. Истинската й популярност обаче идва, когато започва да записва песни — пародии на популярни парчета на Лейди Гага, Майли Сайръс, Тейлър Суифт и други популярни изпълнители. За всяка песен създава и различен клип, в който с помощта на подръчни материали, грим и ефекти успява да превърне идеята си в нещо още по-забавно и развлекателно.

Но не всяка приказка има щастлив край.

Страшният свят на депресията

До 2014-а Ривера продължава да се занимава със създаването на видеоклипове, когато изведнъж зарязва хобито/професията си и изчезва от радарите на YouTube феновете. През следващата година тя сама разказва историята за това какво е преживяла.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини