Отидете към основна версия

5 193 20

На зрелищен конкурс избраха Мис Ромка и Мистър Ром за 2018 (СНИМКИ)

  • мис ромка-
  • мистър ром-
  • конкурс-
  • петрич-
  • гергьовден

Двата конкурса се проведоха за Гергьовден в Петрич

Изключително засилен интерес имаше тазгодишното издание на кункурсите "Мис Ромка" и "Мистър Ром", които се проведоха в Петрич.

16-годишната ученичка от СУ "Антон Попов" Зоя Димитрова грабна титлата "Мис Ромка" за 2018 г. в Петрич. Нейна първа подгласничка стана Жулка Жекова, а трето място зае Нади Методиева, пише struma.com.

Кандидатките, които се бориха за призовото място бяха общо 15. Всяка от тях се бе издокарала специално за събитието с нов тоалет, бляскав грим и прическа.

Освен по външен вид, кандидатките бяха оценявани и за добро сценично представяне и умение да играят кючек.

За първа година в ромската махала в Петрич бе избран и "Мистър Ром".

Тук кандидатите за титлата бяха по-малко — 10, сред които изпъкна 17 годишния Стоян Кирилов, ученик в ПГМЕТ "Юрий Гагарин", който се окичи с короната на "Мистър Ром".

На второ място журито избра Живко Ангелов, а на трето бе класиран Красимир Димитров.

"Всяка година за празника Гергьовден организираме куп мероприятия", разказа ромският кмет Румен Димитров.

"Тази година се проведоха турнири по футбол за юноши и деца, както и турнири по белот и надбягване с коне. За всяко едно от мероприятията имахме подготвени награди. За "Мис Ромка" имаше финансови награди. За първите три подгласнички ще има и подаръци официални рокли и дамски принадлежности. За призовите три места на "Мистър Ром" бяха връчени специални аксесоари", заяви в речта си той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини