Отидете към основна версия

14 969 12

Хакери изнудват актриса с голи снимки, тя ги пусна в мрежата преди тях

  • даниела уестбрук-
  • актриса-
  • хакери-
  • снимки

Хакери заплашиха 44-годишната британска актриса Даниела Уестбрук да публикуват нейни интимни снимки, откраднати от iCloud. Жената обаче отказала да бъде водена за носа от мошениците и сама си публикувала снимките.

Когато хакерите заплашили Даниела с публикуването на голите ѝ снимки, актрисата се почувствала така, сякаш животът ѝ се контролира от чужди ръце. Тя изпаднала в огромен стрес, не можела да спи нощем.

Освен това, престъпниците заплашили и нейните деца: 16-годишния Джоди и 21-годишния Кай. И дори писали на 90-годишната баба на звездата. Хакерите атакували актрисата още през 2016 г. Всяка седмица тя получавала нови съобщения от "терористите" си. За две години тя получила от тях над 4 000 съобщения.

Профилът на актрисата в Whatsapp бил хакнат, както и профилът ѝ във Facebook и онлайн-хранилището iCloud.

При това жената няма никаква представа защо именно тя е станала жертва на кибер престъпниците. Злосторниците дори започнали да заплашват живота на Даниела. Веднъж ѝ пратили съобщение, че са убили баща ѝ. За щастие, мъжът бил жив и здрав.

"Той (престъпникът) ми каза, че съм лоша майка. Че насилвам дъщеря си, защото са ме били като малка", споделя Даниела.

В крайна сметка актрисата решила да потърси помощ от полицията. Тя дала на следователите телефона си, за да може те да открият хакерите. Освен това, жената решила да изпревари престъпниците и сама публикувала снимките, с които те я изнудвали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини