Отидете към основна версия

3 491 9

Драго Драганов се завръща на екран в ново амплоа

  • драго драганов-
  • бнт 1-
  • нова игра-
  • тв предаване-
  • образователна тв игра-
  • история-
  • история.bg-
  • клуб история.bg-
  • водещ

Журналистът ще влезе в ролята на водещ на нова образователна тв игра

Снимки: Instagram

На 29 октомври (понеделник) от 21:00 ч. в ефира на БНТ1 започва да се излъчва телевизионна игра, посветена на българската история. Всеки последен понеделник от месеца в новото предаване, наречено „Клуб История.BG“, своите знания ще мерят ученици от последните класове на различни училища и гимназии.

В пет кръга, кой от кой по-оригинални и нестандартни, младежите не просто ще трябва да познават значими имена, дати и събития от историята, но също така ще трябва да демонстрират своето аналитично и логическо мислене, за да стигнат до верния отговор.

В някой от кръговете те ще трябва да определят конкретно историческо събитие по откъс от картина, филм, стихотворение или дори куплет от песен. Участниците ще разчитат и на други свои важни качества като наблюдателност, съобразителност и работа в екип.

„Клуб История.BG“ е естествено продължение на предаването „История.BG“, което вече шест години дискутира значимите исторически събития в телевизионния ефир. Специално място в първообраза на новата игра заема активната публика от студенти и ученици от различни училища в страната. Интересен факт е, че в някои елитни български гимназии, изданията на „История.BG“ се използват като учебно „помагало“, а дискусиите от студиото се пренасят в учебните часове по история. Това мотивира екипа на предаването да създаде специален нов формат, изцяло насочен към подрастващите.

В „Клуб История.BG“ участниците разменят ролите си — състезатели стават ученици, които преди са били в публиката, а оценяващи ще са едни от най-честите гости по различни теми в предаването.

Освен в ролята на арбитър, компетентното жури ще има правото да задава и допълнителни въпроси и да присъжда бонус точки, ако види, че знанията са задълбочени, а не повърхностни.

За водещ на формата „Клуб История.BG“ е избран журналистът Драгомир Драганов.

В първото издание участие ще вземат възпитаници от НГДЕК „Константин Кирил — Философ“ и 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, а жури ще бъдат: проф. д-р Веселин Янчев от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и младият докторант Боян Жеков, който е преподавател в 132 СУ „Ваня Войнова“.

Автор и продуцент на формата „Клуб История.BG“ е Анна Яковлева, режисьори са Дамян Серкеджиев и Дамян Петров.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини