Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 17:41 3 487 9

Драго Драганов се завръща на екран в ново амплоа

  • драго драганов-
  • бнт 1-
  • нова игра-
  • тв предаване-
  • образователна тв игра-
  • история-
  • история.bg-
  • клуб история.bg-
  • водещ

Журналистът ще влезе в ролята на водещ на нова образователна тв игра

Драго Драганов се завръща на екран в ново амплоа - 1
Снимки: Instagram

На 29 октомври (понеделник) от 21:00 ч. в ефира на БНТ1 започва да се излъчва телевизионна игра, посветена на българската история. Всеки последен понеделник от месеца в новото предаване, наречено „Клуб История.BG“, своите знания ще мерят ученици от последните класове на различни училища и гимназии.

В пет кръга, кой от кой по-оригинални и нестандартни, младежите не просто ще трябва да познават значими имена, дати и събития от историята, но също така ще трябва да демонстрират своето аналитично и логическо мислене, за да стигнат до верния отговор.

В някой от кръговете те ще трябва да определят конкретно историческо събитие по откъс от картина, филм, стихотворение или дори куплет от песен. Участниците ще разчитат и на други свои важни качества като наблюдателност, съобразителност и работа в екип.

„Клуб История.BG“ е естествено продължение на предаването „История.BG“, което вече шест години дискутира значимите исторически събития в телевизионния ефир. Специално място в първообраза на новата игра заема активната публика от студенти и ученици от различни училища в страната. Интересен факт е, че в някои елитни български гимназии, изданията на „История.BG“ се използват като учебно „помагало“, а дискусиите от студиото се пренасят в учебните часове по история. Това мотивира екипа на предаването да създаде специален нов формат, изцяло насочен към подрастващите.

Драго Драганов се завръща на екран в ново амплоа

В „Клуб История.BG“ участниците разменят ролите си — състезатели стават ученици, които преди са били в публиката, а оценяващи ще са едни от най-честите гости по различни теми в предаването.

Освен в ролята на арбитър, компетентното жури ще има правото да задава и допълнителни въпроси и да присъжда бонус точки, ако види, че знанията са задълбочени, а не повърхностни.

За водещ на формата „Клуб История.BG“ е избран журналистът Драгомир Драганов.

New in mi collection!

A post shared by Dragomir Draganov (@draganov.dragomir) on May 14, 2018 at 6:53am PDT

Ето какво споделя той: „Това е най-екстремното приключение, в което съм се впускал през цялата си телевизионна кариера до сега. Върнах се в 10-ти клас и отново извадих учебниците по история, за да закача поне 3-ка. Много съм впечатлен от първите участници и безкрайно се гордея с успеха на мисията, която колегите от „История.BG“ вече шест години успешно осъществяват. Обещавам ви да видите един напълно непознат Драго Драганов“.

В първото издание участие ще вземат възпитаници от НГДЕК „Константин Кирил — Философ“ и 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, а жури ще бъдат: проф. д-р Веселин Янчев от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и младият докторант Боян Жеков, който е преподавател в 132 СУ „Ваня Войнова“.

Автор и продуцент на формата „Клуб История.BG“ е Анна Яковлева, режисьори са Дамян Серкеджиев и Дамян Петров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Радо

    11 2 Отговор
    Дърт връзкарин е явно - все на държавната хранилка го пускат да цуца.
  • 3 Онур

    10 4 Отговор
    Много е красив. Цял живот си мечтая да ме изчеластри.
  • 4 Експерт

    22 1 Отговор
    БГ ефира има нужда от подобни предавания ! Аман от тъпи ,комерсиални формати по БТВ и НОВА , които само опростачват младите хора !

    Коментиран от #6

  • 5 Фасадни облицовки

    6 6 Отговор
    Драго Чая се връща на екран Хааааахаааааахахаха
  • 6 Българин=Тракиец

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Експерт":

    Да има нужда но има едно голямо "но" . Ако историята, която ще се представя е тази от учебниците по-добре това предаване изобщо да не влиза в ефир , защото същата тази история е пропагандна и изменена и няма почти нищо общо с реалната велика БЪЛГАРСКА история . Дано това предаване не е с цел отново с цел уронване на българското самосъзнание , защото в последно време много хора започнаха да откриват истините за своята самоличност , която е много по-древна от банално представената ни история започваща от 681 г .
  • 7 Брат ми

    5 4 Отговор
    Напрао ше пОвърна...
  • 8 Ванче

    6 0 Отговор
    Най после нещо смислено, а не да гледаме разни отрепки
  • 9 БАЙ МИЛЕ

    7 0 Отговор
    ДА СЕ НАДЯВЯМЕ ,ЧЕ ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО....