Отидете към основна версия

2 559 3

Мазнината вреди на спермата

  • мъже-
  • мазнини-
  • храна-
  • сперма

Храната е много важна за качеството на мъжката сперма, твърди европейското здравно списание „Human Reproduction“. Основна „заслуга“ в това отношение имат мазнините, които мъжете приемат с дневното си меню. 

Проучване над 99 мъже установи връзка между храненето с мазни храни и производството на сперма с ниско качество.

Представителите на силния пол трябва да преосмислят количеството на наситените мазнини, което приемат, ако искат да подобрят цялостното си здравословно състояние, съветват учени.

Растителната и рибната мазнина работят в обратната посока и помагат на плодовитостта на мъжете, тъй като са богати на Омега-3 мастни киселини.

До момента проучванията за връзката между тегло и качеството на спермата дават противоречиви резултати, но учените са решени да стигнат до верните изводи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Митовете на разделното хранене

    Разделното хранене е много модерно. Привържениците на тази идея твърдят, че именно то им е помогнало да отслабнат, да прочистят организма си, да се ...
    26.03.2012
    5 703
    3
  • Тайните на талията

    Увеличаването на талията е най-явният знак за натрупване на вредни мазнини и това не бива да се игнорира. Колко ти е талията? Това не е въпрос, ...
    21.02.2012
    2 792
    0
  • Пърженото не било толкова вредно

    Мит е, че редовното ядене на пържена храна вреди на сърцето и причинява инфаркт. До този извод стигнаха учени, според които не ви грози сянката на ...
    25.01.2012
    4 545
    0
  • Отглеждат сперма в лаборатория

    Учени направиха голямо откритие, което скоро може да осигури потомство на стерилните мъже. Специалисти от Израел и Германия успяха да създадат спер ...
    02.01.2012
    2 039
    0
  • 10-те най-полезни храни за мъже

    Безспорно мъжете и жените се различават. Обикновено мъжете са по-небрежни в избора си на храна, което съчетано със стресовия начин на живот никак н ...
    26.11.2011
    10 349
    3