Last news in Fakti

26 Ноември, 2011 15:26 10 349 3

10-те най-полезни храни за мъже

  • здраве-
  • храни-
  • мъже

Безспорно мъжете и жените се различават. Обикновено мъжете са по-небрежни в избора си на храна, което съчетано със стресовия начин на живот никак не се отразява добре на физическата им дееспособност. От онлайн издание Otslabvam.com смятат, че нещата са сериозни, затова препоръчват списъка с храни, който всеки мъж трябва да знае наизуст и, разбира се, да се придържа към него, ако иска да бъде здрав и във форма:


1. Домати
Ликопенът е антиоксидант, който изобилства в доматите и който служи за превенция от рак на простата. Съдържа се и в доматения сос и в термично обработените домати, затова не се лишавайте от пицата, спагетите и изобщо от всички храни, в които доматите присъстват, под каквато и да било форма.

2. Морски дарове
Богати са на протеини и цинк, който е важен за имунната система и за простата. Според изследване, с напредването на възрастта рискът от рак на простатата се увеличава. Господа, запомнете това и няма да забравите нито за миг, колко са важни морските дарове за вас!

3. Броколи
Повечето мъже им се мръщят, но вижте защо са полезни: предпазват от сърдечни заболявания и рак, които са първите две заболявания, причиняващи смърт при мъжете на 35-годишна възраст.

4. Сьомга
Омега 3 мастните киселини намаляват риска от рак на простатата и предпазват от сърдечни заболявания. Сьомгата е една от най-полезните храни и за дамите. Вече знаете какво да поръчате, когато се храните навън, нали?

5. Чесън
Понижава холестерола и е афродизиак. Какво има да не му харесвате? Е, ще се справите някак със силната му миризма, струва си.

6. Овесени ядки
Никак, ама никак не са любими на повече мъже. Обаче са богати на фибри, витамин В (понижава стреса) и много цинк (полезен за простатата). 

7. Ориз
Правим уточнение, че става дума за кафяв ориз. Богат е на фибри, както и на витамини от група В, магнезий, калий и цинк: мъже, нуждаете се от всичко това.

8. Листните зеленчуци
Вероятно сте ги ненавиждали, когато сте били деца, но се постарайте да ги обикнете, когато пораснете. Защото: съдържат бета каротин, витамин Е, витамин С, калций, магнезий, калий.

9. Ядки и банани
Консумирани сурови, ядките са прекрасен източник на витамин Е, който помага да пазим здраво сърцето си. Бананите пък са изключително полезни заради високото си съдържание на калий, който също предпазва от сърдечни заболявания.

10. Вода
Изследване, направено в Америка, показва, че 3/4 от мъжете са дехидратирани. Вярно, че водата не съдържа хранителни вещества, но без достатъчно количество от нея, няма как човек да бъде здрав. Мъже, не я забравяйте. Защото и с водата, често се случва като с жената – като е пред очите ви, не се замисляте много-много за нея, а след това последствията са неприятни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кристиян Евстатиев

    0 1 Отговор
  • 2 оо

    1 0 Отговор
    Забравихте да добавите и ,,женските" дарове.

    Коментиран от #3

  • 3 Миро

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "оо":

    Вече разбирам защо сайтът се казва ФАКти.
    Ако отговорите и на въпросите ми, тотално ще ви призная :)

    Каква е ползата от фитоестрогените за мъжа? Все пак някои от съответните храни имат големи количества фитоестрогени.
    Като цяло как повлиявт на мъжкия организъм.