Отидете към основна версия

6 053 27

В миналото лекували психопати с ... вибратори

  • лекарство-
  • сън-
  • акне-
  • психопати-
  • главоболие-
  • вибратори-
  • реклама

Американски доктор обещавал, че след употребата им човек ще подобри съня си и ще се спаси от главоболието

Техническата революция през XIX - XX век дава на света много полезни изобретения. И цял комплект безполезни и дори вредни. Например хероинът е бил добавен към сиропа за кашлица до неотдавна, а в магазините за обувки е бил използван рентгенов апарат.

Нова глава в историята на алтернативната медицина в САЩ написал д-р Йънг, който е изобретил едно чудесно средство, наподобяващо много на съвременните вибратори.

В инструкцията на чудодейното устройство се обещавало, че потребителят ще се избави от акне и лош дъх, сънят му ще се подобри, щастливият човек ще забрави завинаги за мъките от запека и диария, завинаги ще изчезнат главоболие, раздразнителност, студени крайници и много други.

В промоционална статия д-р Йънг твърдял, че "3/4 от всички психопати по света" могат да бъдат излекувани с този метод. Панацеята, която се наричала "анален експандер (разширител) за лечение на нервозност, не била твърде скъпа - 2,5 долара (което се равнява на днешните $ 70).

Комплектът включвал четири устройства с различна дължина и диаметър, изработени от гума (по-късно - пластмаса). Те трябвало да се използват последователно: от по-малък диаметър към по-голям, предварително затоплени в топла вода. Препоръчителната продължителност на терапевтичния сеанс била около час, но дори 10 минути, също носели облекчение, уверявал д-р Йънг.

Финалът на поредното шарлатанство бил логичен. През 1940 г., след приемането на ново законодателство в Съединените щати, рекламата на устройството била обявена за недобросъвестна, а експандерите иззети от търговската мрежа и унищожени.

Оцелелите артефакти сега могат да бъдат намерени на търгове или в музеи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини