Отидете към основна версия

15 986 28

Модна богиня от корицата на Vogue днес е бездомница (СНИМКИ)

  • настасия урбано-
  • съдба-
  • съсипан живот-
  • грешен избормодел-
  • бляскава кариера-
  • парфюм-
  • opium-
  • барселона

Настасия Урбано е сред най-бляскавите и високоплатени модели на своето време, а Ив Сен Лоран я избира за лице на култовия си парфюм Opium

Снимки: Instagram / Facebook

На 20 годишна възраст светът е в краката на тази испанска красавица, която вече е излизала на кориците на множество известни модни списания, сред които и Vogue. За дни можела да изкара милиони от фотосесиите, в които участва, а в Ню Йорк е част от прочутата агенция за модели Ford Models. Животът ѝ обаче, изведнъж тръгва стремглаво надолу и днес, тя е на 57 годишна възраст и е бездомница, която спи на улицата.

Каква е причината прелестната и бляскава Настасия Урбано да се превърне от супер модел от върховете на модната индустрия в жена, която живее на улицата, скита се безцелно из каталунската столица Барселона и спи свита на кълбо под улични банкомати и тъмни ъгълчета?

На върха на славата си тя участва в модни дефилета до супермодели като Линда Еванджелиста и става лице на емблематичния парфюм на Ив Сен Лоран — Opium.

През 80-те години на миналия век тя ходи на вечери с извести имена като Джак Никълсън и Анди Уорхол, а през 1981 г. лицето ѝ грее от корицата на модната библия Vogue.

"Бях по всички списания, обичаха ме всички, даваха ми един милион долара на година за само 20 дни работа — така беше 3-4 години“, споделя Урбано.

"Един ден вечерях с Джак Никълсън, на следващия — с Анди Уорхол или дори Роман Полански. Участвах в купони с Мелани Грифит, Дон Джонсън, със Саймън и Гарфънкъл. Готвех да отида на сватбата на Мадона с Шон Пен, защото Дейвид Кийт (американски актьор) бе поканен, а с него бяхме двойка тогава, но този ден имах махмурлук и не успях да стана от леглото. Имах всичко, живеех като кралица“, си спомня своето славно минало тя.

Кошмарът я връхлита, след като избира грешния мъж, който става неин съпруг и баща на децата им. Тя плащала за всичко, а накрая той я оставил сама, само с дрехите на гърба ѝ. "Единственото хубаво нещо от връзката ни бяха моите деца, останалото беше ужасно. Той плащаше за всичко с моите пари, само два дни след като се запознахме, той поиска от мен да му купя BMW и аз, като глупачка, подписах чека. Бях влюбена“, спомня си Настасия Урбано.

Днес Урбано страда от депресия, на няколко пъти е била изхвърляна от различни домове, защото не може да си плати наема. В тази безизходица бившият супермодел спи или на дивана у приятели или в денонощни помещения с банкомати.

"Искам да живея, а не само да оцелявам. Уморена съм от оцеляването и просенето на пари. Хората около мен си отидоха, всички си отиват от мен и аз не съм изненадана. Искам децата ми да ме виждат, че съм добре. Искам да се възстановя като личност, да съм о'кей, за да може те да се гордеят с мен“.

На помощ ѝ се притекли нейни бивши колежки, сред които Рут Шулер, която споделя: "Шокирана съм, никой не очакваше това! Ние бяхме на ниво принцеса, но тя, тя беше на нивото на богиня. Помня я като доста стеснителна, много красива и много щедра към останалите. Сега се събираме с още хора, първото нещо е да разговаряме с нея, да разберем как е и от какво се нуждае.“

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини