Отидете към основна версия

32 520 44

Разбиха най-големия мит за беленето на варени яйца

  • варени яйца-
  • яйца-
  • мит-
  • разбиха-
  • развенчан-
  • обелване-
  • студена вода-
  • черупка

Вбесяващо е когато половината от белтъка остане по черупката

Снимки: shutterstock

Няма човек, на когото да не му се е налагало да вари яйца. Това, наглед много простичко действие, може да се окаже една от най-трудните задачи, особено за онези, които рядко стъпват в кухнята.

Много домакини твърдят, че най-трудно е беленето на вече сварените яйца.

Съществуват най-различни теории и техники, с чиято помощ бихте могли за секунди да обелите без проблеми едно сварено яйце. Някои от тях действат, други са напълно безполезни.

Сред най-разпространените митове за варените яйца е този, че яйцата се белят най-лесно, ако бъдат поставени в студена вода след приготвянето им.

Но да го потопите в студена вода не е достатъчно.

Според майсторите готвачи трябва първо да потопите суровото яйце във вряла, а не в студена вода. Звучи странно, но това наистина работи. Трябва обаче, да сте внимателни, защото при рязка смяна на температурата, черупките на яйцата могат просто да се спукат.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини