ФАКТИ.БГ

Разбиха най-големия мит за беленето на варени яйца

Вбесяващо е когато половината от белтъка остане по черупката

Публикувана: 14 Февруари, 2019 13:19
44 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 25277
Разбиха най-големия мит за беленето на варени яйца
Снимки: shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Няма човек, на когото да не му се е налагало да вари яйца. Това, наглед много простичко действие, може да се окаже една от най-трудните задачи, особено за онези, които рядко стъпват в кухнята.

Много домакини твърдят, че най-трудно е беленето на вече сварените яйца.

Съществуват най-различни теории и техники, с чиято помощ бихте могли за секунди да обелите без проблеми едно сварено яйце. Някои от тях действат, други са напълно безполезни.

Сред най-разпространените митове за варените яйца е този, че яйцата се белят най-лесно, ако бъдат поставени в студена вода след приготвянето им.

Но да го потопите в студена вода не е достатъчно.

Разбиха най-големия мит за беленето на варени яйца

Според майсторите готвачи трябва първо да потопите суровото яйце във вряла, а не в студена вода. Звучи странно, но това наистина работи. Трябва обаче, да сте внимателни, защото при рязка смяна на температурата, черупките на яйцата могат просто да се спукат.

Разбиха най-големия мит за беленето на варени яйца

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Радо
1 Отговор
Разбрах най-накрая, първо ги варим в студена вода и после ги потапяме във вряла.

Оценка:
-3 +296

ТАС
2 Отговор
При пресни яйца (до 2 дни след снасянето) нищо не помага. Колко е по-старо яйцето толкова по лесно се бели. В магазините никога не съм намирал яйца с под 3 дена след снасянето предполагам са чисто логистични причини.

Коментиран от #33


Оценка:
-5 +96

Amix
3 Отговор
Аз логика ненамерих...
Варим ги в гореща вода после ги вадим за да ги потопим отново в гореща вода...
От къде ги намирате тези журналисти нз...

Оценка:
-1 +178

Милена Простачева
4 Отговор
Топ журналист копи пейстър

Оценка:
-4 +70

Xxx
5 Отговор
Косе Босе, дай ми едно яйчице! Рохко или твърдо сварено Кума Лисо?

Оценка:
-2 +21

6
Този коментар е премахнат от модератор
Miroslav Dimitrov
7 Отговор
Хората си взимат паричките пък вие си подържайте форума, приятни минути!!!!!

Оценка:
-6 +33

селянин 1
8 Отговор
Я ги,варим у тенджера под налегане,като почне да свири,ги вадя,праиш дупка с иглата,надуваш дупката,като реферска свирка..и белиш.

Оценка:
-3 +16

Софиянка
9 Отговор
Не се слушате какви глупости пишете

Оценка:
-3 +26

Дависеремуусттата
10 Отговор
На този, който е писал статията му пожелавам да му надянат в гъза 2 хуя с 4 яйца пресни.

Коментиран от #11


Оценка:
-3 +50

11
Този коментар е премахнат от модератор
Токо
12 Отговор
Миленче имам две яйца , ако нещо не е ясно относно яйцата ела да ги извадим и да го мислим на място как ще е най добре - и за яйцата и за теб...

Оценка:
-3 +16

Ан Усов
13 Отговор
Най-добре се варят в микровълнова и сами се белят

Оценка:
-3 +21

_he_
14 Отговор
В магазина съвсем пресни, вчера снесени яйца няма да намерите! И не по "логистични причини"! Има законово изискване (карантина) да престоят поне седмица преди консумация. Ако някой производител или търговец по "складови причини" ги е пуснал в продажба по-рано е друг въпрос, но такова е изискването!

Оценка:
-2 +13

15
Този коментар е премахнат от модератор
16
Този коментар е премахнат от модератор
асд
17 Отговор
сензационно откритие

Оценка:
-0 +8

коко
18 Отговор
Уникално: "трябва първо да потопите свареното яйце във вряла, а не в студена вода"
Значи: варите, вадите, топвате, белите, псувсате, хвърляте

Звучи като: Изхвърлете преди употреба.

Оценка:
-2 +12

ЖонТръ Волтъ
19 Отговор
Застреляй се ! Не се мъчи !

Оценка:
-2 +9

20
Този коментар е премахнат от модератор
Хайл
21 Отговор
някой ако не знае как се правят очи в яйца ще му обясня

Оценка:
-0 +5

Гост
22 Отговор
Вкъщи съм с ледогенератор на хладилника. Като се сварят им слагам студена вода в тенджерата и лед до горе - действа беотказно!

Оценка:
-0 +5

ИВАН
23 Отговор
И тая "журналистка" дали и се услажда хляба дето го яде, спечелен с толкова труд ?

Оценка:
-2 +10

ЗАРЧО
24 Отговор
Един комшия има десетина кокошки.Снасят му яйца по поръчка-рохки,средно сварени,твърдо сварени,на омлет,бъркани,ами за каквито се сетите.Как ги е научил не знам.

Оценка:
-1 +5

LEGIONARIVS
25 Отговор
тая авторката на статията или се друса или е мега тъпа, тва не са журналисти

Оценка:
-2 +3

Четете но не разбирате
26 Отговор
Тука, които сте писали и плювали, четете написаното, но не го разбирате. Мислете малко, бе.
" Според майсторите готвачи трябва първо да потопите суровото яйце във вряла"... вода.
Тоест, преди да почнете да варите яйцата ги слагате във вряла вода, вадите ги, слагате ги във водата, в която ще ги варите и ги варите. Разликата от топло към студено отделя черупката от съдържанието, преди да е сварено.

Оценка:
-5 +11

слаба журналистика
27 Отговор
Със сигурност се съгласявам с масата, че въпросната журналистка като 90% от колегите и преписва статии, ако въобще това наистина е тя, защото силно се съмнявам, че зад снимката стои точно този човек с такова име. Като цяло този сайт е наистина евтин, популистки, пошъл, пристрастен в мненията си и още куп други негативи ! Хора моля ви се спрете да го отваряте и да коментирате под темите, защото по този начин той прогресира, трупа рейтинг и печели пари, с които продължава глупавата си пошла и безсмислена дейност !!! Не бива да бъдем толкова наивни и да взимаме всичко предоставени по медиите за чиста монета, без да проверим от поне 2-3 други независими източници ! Не случайно наричат медиите четвъртата власт, защото много лесно могат да манипулират хорското мнение и да внушават неща които са много далеч от реалността !

Поздрави ! Да живее България !

Оценка:
-3 +10

28
Този коментар е премахнат от модератор
учуден
29 Отговор
Разбрахте ли нещо-щото аз нищо?

Оценка:
-2 +6

Статистически институт
30 Отговор
30 коментара и само един досега забеляза, че става дума за СУРОВОТО ЯЙЦЕ ДА СЕ ПОТОПИ ВЪВ ВРЯЛА ВОДА, преди да тръгнем да го сваряваме. Слепи ли сте, полуграмотни ли сте, какви сте?! Това е излагация за всеки един от коментиралите, с изключение на този, който забеляза суровото яйце в текста. Останалите коментирали просто не мислят! 2 към 30 - много добър атестат колко от коментиращите въобще разбират тематиката на статиите, но бързат да се покажат с коментар... Т.е. по-малко от 7% от коментиралите въобще разбраха смисъла. Недобър атестат за качеството на мислещите тук...

Коментиран от #37


Оценка:
-0 +15

гост
31 Отговор
абе малко сол сложете като се сварят и ще се улесни с беленето

Оценка:
-0 +2

Иво
32 Отговор
Абе най- добре, за да не се лепи белтъка по черупката, първо ги счупете, а после ги варете! Гаранция - нищо никъде не се залепва!

Оценка:
-0 +2

33
Този коментар е премахнат от модератор
pun4o
34 Отговор
Публикувано във факти.бг: Много домакини твърдят, че най-трудно е беленето на вече сварените яйца.
Затова аз ги беля докато са сурови...

Оценка:
-0 +4

pun4o
35 Отговор
Публикувано във факти.бг: Много домакини твърдят, че най-трудно е беленето на вече сварените яйца.
За това аз ги беля докато са сурови!

Оценка:
-1 +1

Тошо Куестио
36 Отговор
Некой да ми го забели

Оценка:
-3 +3

Тъжна картина
37 Отговор

До коментар #30 от "Статистически институт":


За съжаление, освен липсата на елементарна грамотност, огромна част от хората просто са се отучили или не са се учили и никога не са се потрудили да се научат да мислят. Не могат да мислят критически, правят елементарни логически грешки, не могат да осмислят текст и т.н. Ето, вече са ми сложили минуси на горния пост. Ако ги питам тези хора, какво не са разбрали и с какво не са съгласни, няма да могат да ми дадат смислен отговор. Реагират първично. Така правят и на избори. Затова не е учудващо, че ни управляват неграмотни, лъжливи и крадливи, но по селски хитри и комбинативни хора.

Оценка:
-0 +5

38
Този коментар е премахнат от модератор
39
Този коментар е премахнат от модератор
Доктора
40 Отговор
KAk е възможна такава глупост, дори не можете да преведете 1 страница

Оценка:
-1 +0

КОЗА
41 Отговор
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

Оценка:
-1 +1

явер
42 Отговор
"Публикувано във факти.бг: Според майсторите готвачи трябва първо да потопите суровото яйце във вряла, а не в студена вода." За да е ясно,трябва да бъде написано така:Според майсторите готвачи, трябва яйцето да се вари в предварително завряла вода.

Оценка:
-0 +2

явер
43 Отговор
"Публикувано във факти.бг: Много домакини твърдят, че най-трудно е беленето на вече сварените яйца." Още нещо, поради това,че понякога,когато се спестят една-две думи в едно изречени то става смислово неиздържано и сурови яйца не могат да се белят,изречението трябва да е следното: Много домакини твърдят, че най-трудно от приготвянето на варени яйца е тяхното белене.

Оценка:
-0 +1

Ники
44 Отговор
Пълни глупости ! Един пич правилно написа , само пресните яйца се белят трудно а на такива попадам само около великден .... и се белят по пипкаво .. просто .

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Георги Дерменджиев
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев за своето уволнение
Много поздрави на тези, които ме сменят"

Още бисери
ТОП 5