Отидете към основна версия

21 915 61

Физик разкри как е била унищожена цивилизацията, обитавала Марс (ВИДЕО)

  • марс-
  • космос-
  • планета-
  • цивилизация-
  • извънземни-
  • учен-
  • наука-
  • нло

Марсианците са изчезнали в следствие на ядрена война, смята д-р Бранденбург

Снимка: Shutterstock

На Марс e съществувала цивилизация, подобна на нашата тук на Земята. Марс е имал и климат, подобен на този на Земята, с животински и растителен свят. На червената планета е имало и разумна цивилизация, чието развитие е наподобявало това от периода на Древния Египет на Земята. Но тя е била унищожена в ядрена война, смята известният физик Джон Бранденбург.

Ученият предполага, че по всяка вероятност водородна бомба е била пусната от космоса в резултат на ядрена атака срещу Марс. Според неговата теория, друга извънземна цивилизация е инициирала войната. За причините за нападението можем само да гадаем.

Д-р Джон Бранденбург представя доказателства за това, че Марс е претърпял глобална ядрена катастрофа. Това се основава на неговия анализ на два региона, единият от които е Сидония, където е открито известното, но след това и дискредитираното „лице на Марс“. Това, според д-р Бранденбург, е артефакт на древна извънземна раса. Той допълва, че голяма ядрена експлозия е унищожила цивилизацията в Сидония-Менса, а друга, по-малка, е погубила цивилизация в регион, наречен Галактически Хаос.

"Анализът на новите изображения от орбиталните апарати Odyssey, MRO и Mars Express в момента показва убедителни доказателства за разрушени археологически обекти на тези места", казва ученият. Според мнението му, червеният цвят на Марс може да е последствие именно от термоядрените взривове.

Д-р Бранденбург твърди, че повърхността на планетата в момента е покрита с тънък слой от такива вещества като уран, торий и радиоактивен калий. Тя може да бъде изчистена като бъде изпратен всичкия този "боклук" в орбита. Бранденбург също така опровергава и предположението, че ядрената катастрофа може да е била случайност или резултат от някакви космически катаклизми. Това очевидно е преднамерен акт на агресия, насочен към унищожаване на цяла цивилизация, убеден е той.

Не е случайност, че в атмосферата на Червената планета се срещат частици, подобни на изотопите на водородна бомба. Потвърждение на своята теория, Джон Бранденбург очаква да получи от космическата програма Mars Odyssey, осъществявана в НАСА. За да бъде доказана теорията му, сондата трябва да открие ксенон-129 и други радиоактивни елементи на Марс. Ученият смята, че трябва да бъде подготвена мисия до Марс колкото е възможно по-скоро, за да разберем какво се е случило в миналото.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини