5 Март, 2019 15:52 21 858 61

Физик разкри как е била унищожена цивилизацията, обитавала Марс (ВИДЕО)

  • марс-
  • космос-
  • планета-
  • цивилизация-
  • извънземни-
  • учен-
  • наука-
  • нло

Марсианците са изчезнали в следствие на ядрена война, смята д-р Бранденбург

Физик разкри как е била унищожена цивилизацията, обитавала Марс (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

На Марс e съществувала цивилизация, подобна на нашата тук на Земята. Марс е имал и климат, подобен на този на Земята, с животински и растителен свят. На червената планета е имало и разумна цивилизация, чието развитие е наподобявало това от периода на Древния Египет на Земята. Но тя е била унищожена в ядрена война, смята известният физик Джон Бранденбург.

Ученият предполага, че по всяка вероятност водородна бомба е била пусната от космоса в резултат на ядрена атака срещу Марс. Според неговата теория, друга извънземна цивилизация е инициирала войната. За причините за нападението можем само да гадаем.

Д-р Джон Бранденбург представя доказателства за това, че Марс е претърпял глобална ядрена катастрофа. Това се основава на неговия анализ на два региона, единият от които е Сидония, където е открито известното, но след това и дискредитираното „лице на Марс“. Това, според д-р Бранденбург, е артефакт на древна извънземна раса. Той допълва, че голяма ядрена експлозия е унищожила цивилизацията в Сидония-Менса, а друга, по-малка, е погубила цивилизация в регион, наречен Галактически Хаос.

"Анализът на новите изображения от орбиталните апарати Odyssey, MRO и Mars Express в момента показва убедителни доказателства за разрушени археологически обекти на тези места", казва ученият. Според мнението му, червеният цвят на Марс може да е последствие именно от термоядрените взривове.

Д-р Бранденбург твърди, че повърхността на планетата в момента е покрита с тънък слой от такива вещества като уран, торий и радиоактивен калий. Тя може да бъде изчистена като бъде изпратен всичкия този "боклук" в орбита. Бранденбург също така опровергава и предположението, че ядрената катастрофа може да е била случайност или резултат от някакви космически катаклизми. Това очевидно е преднамерен акт на агресия, насочен към унищожаване на цяла цивилизация, убеден е той.

Не е случайност, че в атмосферата на Червената планета се срещат частици, подобни на изотопите на водородна бомба. Потвърждение на своята теория, Джон Бранденбург очаква да получи от космическата програма Mars Odyssey, осъществявана в НАСА. За да бъде доказана теорията му, сондата трябва да открие ксенон-129 и други радиоактивни елементи на Марс. Ученият смята, че трябва да бъде подготвена мисия до Марс колкото е възможно по-скоро, за да разберем какво се е случило в миналото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плачещ

    43 11 Отговор
    Няма да чета за да не се разстроя. Хълцам.
  • 2 маке

    120 4 Отговор
    Това е преди македонците да завземат Марс!?

    Коментиран от #46

  • 3 арджентата

    36 8 Отговор
    Хипотези, предположения, догадки ...
  • 4 охо бохо

    37 4 Отговор
    Това сценария на последната серия от "Междузвездни войни" ли е ?
  • 5 Borislav Popov

    33 11 Отговор
    Бас хващам чи и там соросоидите са намесени

    Коментиран от #29

  • 6 Пешо

    31 15 Отговор
    Не е учен, а фантазьор!
  • 7 Рубрика

    21 4 Отговор
    Звездите ми говорят.
  • 8 Анти седераст

    23 12 Отговор
    Пийте си хапчетата вееее
  • 9 Batushka

    28 18 Отговор
    Тоя е физик колкото ТИКВАТА ПРОСТА е ПРЕМИЕР...демек, уж ,ама не съвсем...

    Коментиран от #12

  • 10 ха ха

    27 15 Отговор
    Дрън, дрън и един гербераст загъва честни избори в бюлетина !
  • 11 без аналог

    22 10 Отговор
    разбира се това са само хипотези и общо взето дрънканици на изкукал физик без някакви наистина реални доказателства .Едва ли някакви артефакти на повърхноста е възможно да са оцелели и да са видими предвид бурите и огромното количество прах . Не казвам че е невъзможно . Имайки предвид асттероидният пояс някои предполагат че планетата се е сблъскала с друг космически обект , при което е загубила голяма част от атмосферата и масата си . Напълно е възможно някога Марс да е имал подобна гравитация и атмосферно налягане на земните , почти сигурно е че в миналото планетата не е била толкова мъртва , колкото в момента , но това разбира се са само догатки . Не мисля дори че една експедиция би изяснила нещата
  • 12 Ха..ха...

    23 13 Отговор

    До коментар #9 от "Batushka":

    Да бе пич...най-ми хареса последната му „изцепка” Потупал Медведев по ръката и го „успокоил” с няма да се плашите от нашите бъдещи Ф-16,представяш ли си..? Боко лети май към Марс,щото при всички случаи не е на Земята,нито в България. Прекалено му е тясна нещо май за неговата космическа мисъл.!
  • 13 Сатаната

    17 0 Отговор
    Не беше точно така, но не е и много далеч от истината.
  • 14 Citizen X

    43 1 Отговор
    Не знам от какво е унищожен Марс, но трябва да внимаваме да не унищожим земята и да стане като Марс!
  • 15 Антон

    33 2 Отговор
    Ако е истина това означава само едно - експериемнта с марсианците не е бил успешен и те са били поръчани. После експеримента е започнат отначало на земята. Като гледам какво се случва последните години, определено не е успешен и този експеримент. Представям си в такъв случай провала на марс какво е представлявал
  • 16 ИЗЪНЗЕМНИТЕ СА ПОСЯЛИ ЖИВОТА

    18 9 Отговор
    С ЦЕЛ МЕКОТЕЛИТЕ КъТ ХОРАТА ДА ИМ СЪБИРАТ ЗЛАТОТО. СПРЪТ ЛИ ДА СЪБИРАТ ИЛИ ЗЛАТОТО СВЪРШИ БАМ И ГИ ИЗТРИВАТ...ВЪВ ФОРД НОКС ОТДАВНА НЯМА ГРАМ ИСТИНСКО ЗЛАТО А ЛЪСКАВИ ОЛОВНИ КАЛЪПИ.
  • 17 Иванов

    20 6 Отговор
    Ако намерат бутилки водка, руснаците са били!

    Коментиран от #21

  • 18 Моята версия

    29 1 Отговор
    Това е станало, защото са се отоплявали с въглища по 400 лева тона! Виждате ли, какви фини прахови частици имат?
  • 19 Д-р Гийгълс

    9 3 Отговор
    Колега,хапчетата!ХАПЧЕТАТААА!!!
  • 20 Другия с коня

    11 2 Отговор
    Ако не е Бойко да се заеме с двамата Многоумника.....такива водородни и термоядрени ще си заметат,че сме на Марс с еднопосочен и без инклузив....
  • 21 Реалист

    13 4 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    А, ако намерят кравешки изпражнения , значи са били американците .
  • 22 Джони Холидей

    10 18 Отговор
    Тоя така самоопределил се физик очевидно е дрогиран и разказва някакъв поднаркозен сценарий.
    Защо се казва водородна бомба?
    Защото при избухването на водородна бомба ефекта е, че се отнема водорода от въздуха нищо друго. За да може да се взриви тази бомба трябва много мощна енергия и тя се получава като се използва за атомна бомба.
    Ефектът които е след нейното взривяване е, че всички хора и животни умират НО зградите и инфраструктурата си остават непокътнати. Е аз поне не виждам някакви останки от някаква зграда .

    Коментиран от #27, #34, #39, #52, #56

  • 23 WHAT THE F...?

    16 3 Отговор
    Със сигурност си объркал бомбите. След водородна в обсега на взрива...сгради не остават!

    Коментиран от #47

  • 24 Йордан Йорданов

    10 9 Отговор
    Какъв физик бе госпожице Андреева. Всеки завършил основно образование знае, че на една планета неможе да се развие сложен живот, без магнитно поле и голяма луна... На Марс е имало магнитно поле в първият милярд години... В предвит, че на земята са й били нужни 3 милиарда години за еволюция от едноклетъчни организми до много клетъчни... И още 500 милиона години за развитие от едноклетъчни до примати... И още 5 милиона години за да слезем от дървото и да седнем пред компютъра... Незнам ама на мен сметките ми не излизат... Това, че някакъв преподавател по физика на 5-6 клас вярва в глупости, не трябва да го изтъквате като учен.
  • 25 Порно

    8 1 Отговор
    Тоя не си и пил хапчетата. След водородна бомба ще изчезне растителността , но ще се възстанови за години. Ще уцелеят и някои животинси видове - от земните ще оцелеят хлебарките и тям подобни. Няма да изчезне атмосферата , ще се промени, но няма да изчезне.

    Коментиран от #30

  • 26 Анонимен

    16 2 Отговор
    САЩ веднага да започне разследване за Руска следа и санкции до дупка.
    Със сигурност Путин има нещо общо с бомбата на Марс. Сондата да търси и новичок за всеки случай
  • 27 Анонимен

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Джони Холидей":

    И не само бомбата е объркал колегата а и при ципа на действие.
    Атомната е на ядрен разпад, водородната на ядрен синтез

    Или логиката:
    Едната от тежък елемент става лек
    Другата от лек става тежък елемент.
    И със сигурност при водородна не остава нищо, и никой няма идея дали какво ще стане ако гръмне такова чудо

    Коментиран от #49

  • 28 Варненец

    18 2 Отговор
    Там са живяли македонци,които след ядрена война са се заселили на земята и са дали началото на човечеството
  • 29 Бай ти

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Това смятах да пиша и аз- "явно и там е имало избран да управлява народ ".И империя на която да дърпат конците.
  • 30 Бай ти

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Порно":

    Не забравяй че Марс е по малка планета и ако изчезне в последствие и магнитното поле......Лошото е ,че с тази алчна империя на земята и ние вървим на там.
  • 31 Morgoth

    9 1 Отговор
    Принципно е добре човека да си пие хапчетата, но пък от друга страна науката се нуждае от щури твърдения, защото от време на време някое от тях се оказвя вярно. В момента вече има апарат на Марс, който мери разни неща и прави анализи на почва, въздух и какво ли още не. Като не му намерят радиоактивните изотопи ще се кротне.
  • 32 Янко

    9 3 Отговор
    Днеска като ходих по малка нужда ,и си закопчавах ципа на панталоните ми ,си прещипах единия тестис ,изревах като родопски пръч !
  • 33 Plovdiv

    8 1 Отговор
    И какво?! Тоя се води "учен" и получава пари и уважение заради положението си?! Не, светът е сбъркан и наистина му трябва рестарт, преди да е станало късно...
  • 34 0000

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Джони Холидей":

    Холидей ли си ,ваканция ли си ,явно направо си корифей във военната област.наясно си и с принципа на действие на бомбите,ама да вземеш един буквар и да се халосаш по неграмотната и неука тиква е най-добре.
  • 35 Гостъ

    7 3 Отговор
    Мда...забравил е да спомене че Марс също е плосък като плската му тиква!
  • 36 сссссс

    6 4 Отговор
    По-голяма глупост не бях чел? Сега от кого да си търся обещетение за 2-те минути, които безвъзвратно загубих от живота си?
  • 37 я пак

    6 0 Отговор
    Водородната бомба не прави изотопи. Всичко това е фейк-нюз. И на земята е имало няколко масови измирания, едното е от преди 230 млн. години. Цялото 200 метра наслагване на калций и пресоването му до варовик (пример с балчишките скали) е от масово измиране.
  • 38 Джони

    3 1 Отговор
    Принципно, ако си представим населението на една планета като микроорганизъм, той рано или късно става толкова мощен, че унищожава гостоприемника си, т.е собствената си планета! Следвайки това, може да кажем, че рано или късно човечеството ще унищожи собствения си гостоприемник и ще трябва или да стане по-малобройно, или да търси друг гостоприемник...
  • 39 До Холидея 👅

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Джони Холидей":

    Абе, Джонка, вземи си оправи правописа, че като ти чета творенията и ми настръхва чак косъма на з@дника от ужас! 😱 Какви са тия згради, кви са тия 5 леФа?! Пише се "сграда", неграмотнико, и когато "който" се отнася към дума от ед.ч. се пише с "й", а ако е за такава от мн.ч., тогава с "и", т.е. "Ефектът, който ..." или "Ефектите, които ..." !!! Сега увря ли ти празната глава?! Ех, тая родна граматика, колко е тегава за някои екземпляри от вида "хомосапиенс"! 😄

    Коментиран от #51, #57

  • 40 Будала

    1 0 Отговор
    Никак не е за майтап и за безразличие радостта която имаме от постиженията човешки някой ден това може да се случи и с последната планета от слънчевата система а тя се казва Земя която от голямата ни обич към нея всеки един от нас бавно и с натрупване унищожаване
  • 41 Ариец

    9 1 Отговор
    Има много археологически( камъните Ика,съдовете от Акомборо, и др. артефакти) и писмени(махабхарата и пр. ) доказателства , че на земята сегашната цивилизация не е първата високо развита човешка цивилизация.
    Съгласно легенда на маите, сегашната човешка цивилизацията наречена железна е трета под ред , преди нея е имало още две- златна и сребърна.
    От другата страна няколко планети в Слънчевата система сс претърпели катаклизми.
    Венера- от тропически рай се е превърнала в обратно въртящ се огнен ад( завърта се около оста си за 243 дни), Меркурий е изгонен от мястото му между Марс и Юпитер до Слънцето оставяйки цялата си кора и външна мантия там. Уран се върти около оста си перпендикулярно.

    Т.е. първата човешка цивилизация е владяла цялата ни Слънчева система, в която се е водила война преди около 251 мил. години с използване на гравитационно и ядрено оръжие , довело на земята масовото измиране Перм-Триас, Марс до загуба на вода и атмосфера, Венера до загуба на магнитното поле и тежък парников ефект вследствие на обратно бавно въртене. Меркурий от планета с размерите на земята до обикалящо ядро и вътрешна мантия около слънцето и астероиден пояс между Марс и Юпитер.

    Коментиран от #43

  • 42 Парички

    3 0 Отговор
    Е и в науката се цели да се печели. За да дойдат парите трябва да създаде интригуваща хипотеза и даже могат да се нагласят и доказателства за нея.
    Вече няма и чиста наука, която да ни разкрива истината.
  • 43 ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ариец":

    Маите не са познавали жулязуту. Така че недей си смука от пръстите.
  • 44 Учен

    2 0 Отговор
    Само в едно греши: Не са унищожени от външно нашествие, а от собствените си управляващи. Същият сценарии в момента се повтаря на Земята. Както знаем историята се повтаря! ;)
  • 45 ГостЪ

    1 0 Отговор
    Дори и така да е , това на нас някой надали ще го каже ...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Джони Холидей

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "WHAT THE F...?":

    Нищо не съм объркал, бомбите са си наред.
    Наистина се разрушават зградите но съвсем близо до епицентъра на взрива което е нормално заради ударната вълна.
  • 48 София

    2 0 Отговор
    ....тука всичко е наред, да почваме Марс, а :) ?
  • 49 Джони Холидей

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    За невежите младежи които не са ходили в казармата или ако са служили явно са били в поредната домашна отпуска, ще им разясня много подробно за бомбите и то на висок академичен език.
    Водородна бомба (термоядрена бомба) е популярното име на експлозивно устройство, използващо принципа на термоядрения синтез (сливане на атомните ядра), при който се отделя огромно количество енергия. Името ѝ се дължи на това, че веществото, което се използва за синтез, е някой от двата тежки изотопа на водорода – деутерий или тритий.

    Тъй като термоядреният синтез изисква влагането на изключително количество енергия, устройството на водородната бомба включва като „детонатор“ „обикновена“ атомна бомба (т.е. такава, базирана на ядрен разпад). Задействането на устройството протича на два етапа – първо се взривява детонаторът – атомната бомба, който отделя достатъчно енергия, за да започне неконтролируема синтезна реакция, която предизвиква същинската експлозия.
  • 50 Усмивката

    1 0 Отговор
    Едно е сигуно ....последният строй е бил коминистически...а червения прах е от попилените червени знамена....
  • 51 Джони Холидей

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "До Холидея 👅":

    Радвам се, че все пак някой малко по грамотен е забелязал две правописни грешки но все пак трябваше да се принизя до нивото ви за да се впиша в стилистика на повечето коментари.
    Може да сте що годе грамотен господине но не сте никак възпитан,това си личи от обидните квалификации отправени към мен. Работете върху собственото си възпитание и то много упорито.
  • 52 гост от марс

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Джони Холидей":

    Ти направо изби рибата и марсианците.Отнемала водород ,пффф чуваш ли се.Водородната бомба използва тежките изотопи на водорода за да направи синтез като детонатор се използва обикновенна атомна бомба.Ама прочетете малко преди да пишете.
    Относно бръщолевенето на физика това са пълни глупости.То и на земята в миналтот може да е имало ядрена война ама няма доказателства.

    Коментиран от #53

  • 53 Джони Холидей

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "гост от марс":

    Ами точно това направих дори ви го копирах от интернета,защото няма как ви убедя, че грешите. Напиши в нета водородна бомба и чети младеж чети ако искаш на български,руски,английски,френски на каквто език ви харесва има тонове информация.
    Това съм го учил в казармата още през 1980 година,всички изброени езици ги зная почти перфектно.
  • 54 Ненормално нормален Язовец

    0 0 Отговор
    Явно са купили С400 от Русия и САЩ са ги унищожили. Ей, Доганя, внимавай.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Джони Холидей":

    "Тоя така определил се физик" е доста известен учен, американски физик от Калифорнийския университет, работещ в областта на плазмената физика. Това, което предполага, го изказва обикновено на събрания на Американското дружество за физика. Естествено, всичко това са хипотези, които предстои да бъдат доказвани поетапно. Колкото до водородната бомба, би трябвало да преразгледаш собствените си познания и да ревизираш мисленето си, че нещо знаеш... След водородната бомба не остават сгради, защото експлозията е брутално мощна. А възможността да е имало ядрени експлозии на Марс съществува, точно затова е необходимо да се провери за наличие на радиоактивни елементи или елементи от полуразпада на радиоактивни елементи (разпадат се в рамките на стотици, хиляди и стотици хиляди години)... При наличие на подходяща атмосфера в миналото, водородът не е проблем...
  • 57 Оня Дека Го не Триятъ

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "До Холидея 👅":

    Не го наричай " хомо сапиенс", защото ще си помисли за "мъжката любов е най-корава" и ще се обърне с молба към модератора да ти изтрие лекцията! Той не е виновен, тя, еволюцията не прощава...

    Коментиран от #58

  • 58 Джони Холидей

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Оня Дека Го не Триятъ":

    Достатъчно се принизих на махленско ниво само и само да се впиша в стилистика на коментарите ви, повече от това не мога да си позволя. Но очевидно,че вие сте царете на най ниското ниво в общуването между хората.
    Отказвам се да пиша повече с представители на липсващото звено между маймуната и човека.
    Всичко добро ви желая бъдете здрави!
  • 59 Sevo pro

    1 0 Отговор
    Ако това са физиците днес значи аз трябва да съм най-умния от тях
  • 60 Sevo pro

    2 0 Отговор
    Ако това са физиците днес значи аз трябва да съм най-умния от тях
  • 61 Бай Куньо

    1 0 Отговор
    Гениална идея-да изчисти повърхноста на Марс като изпрати радиоактивният боклук в орбита.Марсианската цивилизация на нивото на древен Египет и т.н. Много, ама много тъпо пфу.Не разбиратели,че ние обитаваме един парник или така да се каже резерват,и те ни наблюдават но не се намесват гледат ни сеира докаде ще стигнем със нашия егоценризъм