Отидете към основна версия

29 184 36

Бразилска прическа или какво е дълбока интимна епилация?

  • бразилска прическа-
  • епилация-
  • секс-
  • интимна

Бразилската епилация означава почти пълно и дълбоко отстраняване на косъмчетата от всички интимни зони

Снимка: Shutterstock

Отново ще говорим за женските интимни части и прическите, които могат да се направят „там долу”. По-специално става дума за всеизвестната бразилска кола маска и всевъзможните ѝ вариации. Какво представлява бразилската епилация и как да я направите правилно, разказва jenata.blitz.bg.

Какво е дълбокa интимнa епилация?

Бразилската епилация означава почти пълно и дълбоко отстраняване на косъмчетата от всички интимни зони. Можете да оставите само малка фигура или тънка линия окосмение, като указател към най-интимната женска област.

Тази процедура се извършва в козметична студио, тъй като е и неудобно, и болезнено да го направите сами. Както всяка козметична процедура, тя има свои собствени противопоказания. Те са:

Периодът на бременност и кърмене.
Херпесни прояви
Бактерии и гъбички в интимни зони
Възпаление на гениталиите
Порязвания
Кървене
Онкологични заболявания
Сърдечно-съдови заболявания
Възпаление на ингвиналните лимфни възли
Папиломи и брадавици по повърхността на кожата в интимната област
Големи белези

В повечето случай обаче този метод за отстраняване на нежеланото интимно окосмяване е почти безопасен.

Има и други нежелани ефекти. След тази процедура може да има враснали косъмчета, ожулвания и охлузвания, възможни са и хематоми, възпаления, както и болка по време на самото обезкосмяване.

Проблемът може да възникне при частичното отстраняване на косъмчетата, когато не всички корени се изваждат с восък от първия път, а процедурата на определеното място трябва да се повтори. Но опитен козметик няма да позволи това да се случи.

Как да се подготвите за процедурата:

Козметиците правят тази процедура с кола маска. Тя може да бъде гореща, топла или студена. Може да е в по-течен вид или в „патрони”, както и под формата на ленти от восък.

Восъчните ленти правят процедурата малко по-болезнена от другите видове. По-добре е да изберете горещ восък, който се нанася и намазва с дървена пръчка върху кожата. Горещият восък премахва топлинната болка, а така епилацията няма да бъде болезнена.

Бразилската бикини-епилация се извършва само един път в месеца, а при продължителна употреба дори намалява растежа и броя на космите, което е голям плюс.

Жените могат да го направят, независимо от вида на кожата си или плътността на косъмчетата.

Преди интимната епилация трябва да се подготвите:

Използвайки ексфолианти, почистете кожата от мъртвите кожни клетки в интимните зони. Почистете порите на кожата си. Изберете скраб с освежаващ или охлаждащ ефект.
Правете епилацията след менструацията си. Използвайте за облекчаване на болката талк на прах.
Използвайте обезболяващи средства само по указание или одобрение от козметика ви.
Извършвайте епилацията с този метод предимно вечер.
Не носете плътно бельо след процеурата. Също така не използвайте синтетично бельо.

Тези прости съвети ще ви помогнат да облекчите поне малко болката, а кожата бързо ще се възстанови.

Избор на бразилска прическа в интимно място:
Епилацията на бикини зоната с този метод позволява на жената да експериментира със странни фигурки и форми на най-интимното си място. По желание на клиента, козметикът може да премахне нежеланите косъмчета само в определени зони и да направи красив модел или шарка.

Популярни интимни прически:

Рибена кост
Корона
Пеперуда
Малко сърце

Останалите косъмчета могат да бъдат оцветени от козметика във всеки желан цвят и дори да се придържат към различни блясъци и лъскави кристали. Всичко, което е необходимо в този случай, е да изразите желанието си към козметика. Не се срамувайте – това им е работата, а половинката ви ще изгуби ума и дума от вида на „най-милото” ви.

Ако нямате противопоказания, бразилската епилация ще бъде лесна и без усложнения!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини