Отидете към основна версия

1 441 1

Най-лошо е да си майка в Нигер

  • нигер-
  • майка-
  • глад
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-лошо и отчайващо е да си майка в Нигер, а най-добре е да гледаш децата си в Норвегия. Драматичният контраст между условията на живот на далите живот жени бе установен в проучване на благотворителната организация „Save the Children“. Докладът обхвана 165 държави и техните здравни услуги, образование, достъп до храна и икономически статус, съобщава Би Би Си.

Доскоро Афганистан бе на дъното на класацията, но недостигът на храна в Нигер е „изстрелял“ страната на първото място. Очакванията са кризата да се разрасне и повече хора от страната да попаднат под бича на глада. Недохранването засяга и бременните жени, които раждат уязвими и недоносени бебета.

На трето място, след подгласника Афганистан, се нарежда Йемен. Топ 5 на най-лошите за майките държави допълват Гвинея-Бису и Мали.

На обратния полюс се нареждат скандинавските държави – Норвегия, Исландия, Швеция и Дания, а под № 4 попада и Нова Зеландия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пагубен глад за 300 000 деца в Йемен

    Стотици хиляди деца в Йемен са изпаднали в остра недостатъчност от храна. Животът на 300 000 малчугани в арабската държава е застрашен от недохранв ...
    31.05.2012
    4 813
    0
  • Половин милиард деца гладуват

    Половин милиард деца са недохранени и може да получат тежки физически или умствени увреждания в следващите 15 години, предупреди фондация Save the ...
    15.02.2012
    1 578
    2