8 Май, 2012 12:14 1 440 1

Най-лошо е да си майка в Нигер

  • нигер-
  • майка-
  • глад
Най-лошо е да си майка в Нигер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-лошо и отчайващо е да си майка в Нигер, а най-добре е да гледаш децата си в Норвегия. Драматичният контраст между условията на живот на далите живот жени бе установен в проучване на благотворителната организация „Save the Children“. Докладът обхвана 165 държави и техните здравни услуги, образование, достъп до храна и икономически статус, съобщава Би Би Си.

Доскоро Афганистан бе на дъното на класацията, но недостигът на храна в Нигер е „изстрелял“ страната на първото място. Очакванията са кризата да се разрасне и повече хора от страната да попаднат под бича на глада. Недохранването засяга и бременните жени, които раждат уязвими и недоносени бебета.

На трето място, след подгласника Афганистан, се нарежда Йемен. Топ 5 на най-лошите за майките държави допълват Гвинея-Бису и Мали.

На обратния полюс се нареждат скандинавските държави – Норвегия, Исландия, Швеция и Дания, а под № 4 попада и Нова Зеландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдив

    0 0 Отговор
    Бас хващам,че в класацията България е по-близо до Нигер,отколкото до Норвегия.