Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 13:12 1 538 2

Половин милиард деца гладуват

  • глад-
  • деца-
  • недохранване
Половин милиард деца гладуват - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Половин милиард деца са недохранени и може да получат тежки физически или умствени увреждания в следващите 15 години, предупреди фондация Save the Children. Недохранването е сериозен световен проблем и трябва да се направят усилия срещу глада в най-бедните страни, за да не бъдат децата обречени на гибел, зоват експертите. От глад умират 2.6 млн. деца всяка година.

Проучването на благотворителната фондация е направено в Индия, Бангладеш, Перу, Пакистан и Нигерия. Според агенцията за обществени допитвания Globescan там живеят половината от недохранените деца в света.

Много семейства не могат да покрият основните нужди от месо, мляко и зеленчуци, пише Би Би Си. Поскъпването на храните в световен мащаб също е влошило и без това отчайващата картина, в която живеят децата в тези страни.

Всеки шести родител в тези държави признава, че децата му не ходят на училище, а на работа, за да търсят препитание.

1/3 от родите твърдят, че не могат да осигурят достатъчно храна на потомците си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Marian

    0 0 Отговор
    ами някой не пита ли по колко деца имат тези че на майка се падат по минимум 6 чавета ?
  • 2 фен

    0 0 Отговор
    500 000 000 деца гладуват за да могат 500 ЕВРЕЙСКИ СВИНЕ ДА РЕАЛИЗИРАТ СВРЪХ-ПЕЧАЛБИ ОТ БАНКИ, БОРСИ И СПЕКУЛАЦИИ.....

    НАПЪЛНО РЕАЛНО ПОСТИЖИМО Е ТЕЗИ ДЕЦА ДА СЕ ХРАНЯТ ДОБРЕ И ВЪПРЕКИ ТОВА ЕВРЕИТЕ ПАК ДА ПЕЧЕЛЯТ....НО НЕ ТЕ СА АЛЧНИ, НАСИЩАНЕ НЯМАТ !!!