Отидете към основна версия

9 712 11

Руснак купи Рая на Земята и ...

  • остров-
  • милиардер-
  • руснак-
  • остров скорпиос-
  • онасис-
  • дмитрий риболовлев-
  • райско място-
  • руски милиардер

Красивият гръцки остров Скорпиос преди това принадлежал на Аристотел Онасис

Снимки: shutterstock

Руският милиардер Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли го определя като Рая на Земята.

Наскоро там дъщерята на милиардера Екатерина вдигна сватба. През последните години тя трескаво реконструира острова.

Новият проект, който включва 12 вили с 48 спални, е на стойност 120 млн. EUR.

Основната идея на проекта е максимално да се използва естествения релеф на острова. Предвидено е в комплекса да има тенис корт, поле за голф, SPA, ресторанти, изложбени зали, площадка за хеликоптер и пристанище за яхти.

Това ще е първият луксозен жилищен комплекс за почивка на средиземноморския остров.

Още през 60-те години на миналия век гръцкият предприемач Аристотел Онасис купува остров Скорпиос и го озеленява с 200 различни вида дървета, пренесъл е пясък за плажа и е построил вила в южната част на острова. Заедно с примата Мария Калас е прекарвал много време на острова.През 1968 г. Онасис сключва брак с Жаклин Кедени и именно Скорпиос е било мястото, където са се крили от папараците.

На Скорпиос са отсядали едни от най-известните личности на отминалото столетие. Мария Калас, например, се наслаждавала на компанията на Онасис на острова докато двамата били заедно. Джаки Кенеди е другата известна и влиятелна персона, радвала се на екзотичната красота на частния гръцки остров. Там са се провеждали и много партита, превърнали го в едно от основните места за среща на световния елит.

След смъртта на Онасис през 1975 година Скорпиос е наследен в семейството му. Кристина Онасис умира от сърдечен удар едва на 37 години, само 13 години след баща си, след което имотът отива у Атина Онасис Ръсел – единствената дъщеря на Кристина.

Атина, обаче, нямала намерение да задържи острова и след години го продала за над 100 млн. евро на Екатерина Риболовлева – дъщерята на руския олигарх Дмитрий Риболовлев.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.

Свързани новини