Отидете към основна версия

39 078 80

Сексът без презерватив е полезен за ...

  • секс-
  • презерватив-
  • полов акт

Незащитеният полов акт предпазва психиката и на двамата партньори

Снимка: Shutterstock

Учени от Ню Йорк направиха шокиращо откритие, свързано със секса. И по-специално с употребата на презервативите като защитна мярка. Екипът, начело с д-р Броуди, изследвал над 300 двойки. Част от тях правили секс с презерватив, а другите - без.

Те установили, че незащитеният полов акт предпазва психиката и на двамата партньори, а използването на презервативи води до повишени нива на стрес и дори депресия, казва изследователят, подчертавайки, че всичко е свързано с доверие и степента на интимност.

Но не само това. Оказало се, че ползите от секс без презерватив са ужасно много. Броуди и неговите сътрудници не отричат, че презервативите като правило вършат добра работа. „Но те също вредят на здравето, предимно на психичното”, казва Броуди.

Оказа се, че жените, които редовно правят секс с партньора си без презерватив, са по-малко склонни да изпитат депресия и показват по-добри резултати при многобройни психологически тестове. Всичко е свързано със спермата, която съдържа поне три естествени антидепресанта. Те повишават настроението, подобряват съня и общото психологическо състояние.

От jenata.blitz.bg подчертават, че не трябва да използвате това като общо правило за всички случаи. Все пак преди да правите незащитен секс трябва добре да познавате партньора си и да му имате доверие.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 37 гласа.

Свързани новини