Отидете към основна версия

21 092 14

Скилидка чесън под възглавницата е ключ към...

  • чесън-
  • скилидка-
  • възглавница-
  • сън-
  • спане-
  • лековито

Ако слагате скилидка чесън под възглавницата си, докато спите, ще усетите значителни подобрения в здравето си

Снимка: Shutterstock

Само една скилидка чесън, която да сложите под възглавницата си през нощта, може да реши редица здравословни проблеми. Предците ни са използвали този метод от десетилетия и традиционната медицина се придържа към това до сега.

Чесънът съдържа голямо количество витамин В. Освен това изобилства от калий, натрий и магнезий. Също така, в този продукт може да открием едно много важно вещество - алицин, който действа като универсално антимикробно средство - той елиминира множество вируси, бактерии и гъбички.

Факт е, че алицинът има способността да се изпарява, така че през нощта неистово се „бори“ с микроби и инфекции. Така той спомага за отстраняването на слуз от синусите, затова се препоръчва на хора, страдащи от хрема.

Под въздействието на това вещество назалната конгестия изчезва. Но основното в чесъна е, че той действа успокояващо на нервната система, отпуска и помага да заспите по-лесно, тъй като магнезият и калият влизат в тялото, стимулирайки производството на хормон, помагащ за заспиването.
Друго свойство на алицина е блокирането на синтеза на нитрозамини, които представляват канцерогенни съединения и водят до клетъчни мутации, които могат да доведат до развитието на онкологични болести.

Веществата, които се изпаряват от чесъна през нощта, могат постепенно да предотвратят запушването на кръвоносните съдове с холестеролни плаки.

Специалистите отбелязват, че е важно е чесънът да е пресен, защото термично обработен този продукт няма да има такъв ефект.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.

Свързани новини