Отидете към основна версия

15 963 22

Вижте най-богатия комунистически град (СНИМКИ)

  • град-
  • държава-
  • политика-
  • комунизъм-
  • китай-
  • богат

Градчето, в което всеки е богат се намира в Китай

Снимки: Shutterstock

Местните в този град твърдят, че Хуаши е най-богатият град в Китай, в който всеки жител има повече от 100 000 долара в своите банкови сметки и работи седем дни в седмицата.

Основан през 1961 г., Хуаши се позиционира като модел на китайския комунизъм. Гражданите там се радват на високо качество на живот, а повечето от тях имат над 100 000 долара в банковите си сметки, живеят в големи къщи и карат скъпи европейски автомобили.

Основателят на градчето смята, че ключът към щастието на човек са парите, колите, домът и семейството. Хората там също се интересуват от печалбите на града и всяка година стават все по-богати.

В замяна много от работниците в местния завод работят там почти денонощно, служителите работят седем дни в седмицата и рядко си позволяват почивен ден.

В това необичайно село има копия на операта в Сидни, части от Великата Китайска стена, Триумфалната арка и дори имитация на Статуята на свободата или Белия дом.

Звучи твърде добре, за да е вярно?

Всъщност, да. Твърдението че в Хауши „всички са богати“, е пропаганда, насочена към развитието на китайския социализъм. Контролът над местните медии и забраната на местните жители да говорят с чуждестранната преса запазват в тайна истинските ужаси на тази оруелска общност.

С комунистическите песни, звучащи от високоговорители на улицата и хвалещи правителството билбордове, това село изглежда като миниатюрна богата версия на Северна Корея.

Въпреки това Хуаши има силно развит туризъм, тъй като мнозина се интересуват от това какъв е животът в тази комунистическа утопия.

Посетителите отбелязват, че там по принцип няма модни магазини и ресторанти, както се очаква за богат град, и възниква въпросът какво означава да имаш пари, които не могат да бъдат изразходвани.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини