Отидете към основна версия

8 587 7

Рецепта на деня: Шоколадова торта без брашно

  • шоколад-
  • брашно-
  • торта-
  • какво да сготвя

Торта без глутен

Снимка: Shutterstock

Безглутеновата торта може да бъде достатъчно впечатляваща, дори и за гости и за специални случаи. Прави се лесно - за по-малко от час. И са нужни само три съставки, сред които няма брашно. Вижте рецептата на bistro.bg:

Необходими продукти:

8 бр. яйца

1 ч.ч. краве масло

450 гр.шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180° С. Намажете стените на тавата, в която ще печете, с масло, а дъното застелете с хартия.

Начупете шоколада на малки парчета и сложете маслото при него. Може да разтопите в микровълновата, като на всеки 10 секунди изваждате, за да разбърквате, или на водна баня на котлона. Трябва да се получи гладка, течна консистенция.

Разбийте яйцата с миксер. Добавяйте 1/3 от тях към шоколадовата смес и разбъркайте. Сипете получената смес към останалия разтопен шоколад. Изсипете сместа в приготвения съд за печене. Увийте стените на съда отвън с фолио за печене. Поставете го в по-широка тава, в която сте сипали малко вода на дъното.

Печете 30-40 минути. Проверете дали е готово, като забиете клечка за зъби в средата и при изваждането нищо не полепва по нея. Стените на сладкиша трябва да са започнали леко да се отлепват. Сервирайте, след като тортата се охлади.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.

Свързани новини