Отидете към основна версия

2 853 7

Google празнува 21-ви рожден ден със специална драскулка

  • гугъл-
  • google-
  • doodle-
  • дудъл-
  • празник-
  • рожден ден

Най-популярната онлайн търсачка стана на 21 години

Снимка: Shutterstock

Най-популярната и често използвана онлайн търсачка в цял свят - Google, отбелязва своя 21-ви рожден ден днес. Освен търсачка, Google е и огромна компания, чиито интернет продукти и технологии се използват масово по цялото земно кълбо. Гигантът е символ на много от най-впечатляващите технологични иновации през последните две десетилетия, които всеки ден ни помагат дори в най-малките ежедневни задачи.

Цялата история на Google започва на днешния ден преди 21 години, когато Сергей Брин и Лари Пейдж стартират официално своя невиждан до този момент проект за търсачка, която да организира цялата информация в интернет, пише digital.bg. Основната им цел тогава е не само да разработят необходимите алгоритми, но също така да я направят универсално достъпна и полезна за всички хора, независимо къде се намират. Идеята на Сергей Брин и Лари Пейдж е впечатляваща, а още по-изумителна е действителната ѝ реализация и начина, по който промени уеб пространството във вида, в който го познаваме.

Търсачката индексира милиарди заявки на потребителите всеки ден и се използва в над 190 държави, поддържайки повече от 150 езика по цял свят. Вероятно най-добрият пример колко неизменна част от ежедневието ни е търсачката е факта, че днес Google е име, което всеки е чувал и в същото време е продукт, без който повечето от нас не могат. Компанията ще продължи да инвестира сериозни средства, за да подобрява възможностите на търсачката, както и всички други продукти, които произвежда и поддържа.

Рожденият си ден Гугъл отбелязва с традиционен дудъл (или драскулка) на началната страница на търсачката.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини