Last news in Fakti

27 Септември, 2019 11:56 2 843 7

Google празнува 21-ви рожден ден със специална драскулка

  • гугъл-
  • google-
  • doodle-
  • дудъл-
  • празник-
  • рожден ден

Най-популярната онлайн търсачка стана на 21 години

Google празнува 21-ви рожден ден със специална драскулка - 1
Снимка: Shutterstock

Най-популярната и често използвана онлайн търсачка в цял свят - Google, отбелязва своя 21-ви рожден ден днес. Освен търсачка, Google е и огромна компания, чиито интернет продукти и технологии се използват масово по цялото земно кълбо. Гигантът е символ на много от най-впечатляващите технологични иновации през последните две десетилетия, които всеки ден ни помагат дори в най-малките ежедневни задачи.

Цялата история на Google започва на днешния ден преди 21 години, когато Сергей Брин и Лари Пейдж стартират официално своя невиждан до този момент проект за търсачка, която да организира цялата информация в интернет, пише digital.bg. Основната им цел тогава е не само да разработят необходимите алгоритми, но също така да я направят универсално достъпна и полезна за всички хора, независимо къде се намират. Идеята на Сергей Брин и Лари Пейдж е впечатляваща, а още по-изумителна е действителната ѝ реализация и начина, по който промени уеб пространството във вида, в който го познаваме.

Търсачката индексира милиарди заявки на потребителите всеки ден и се използва в над 190 държави, поддържайки повече от 150 езика по цял свят. Вероятно най-добрият пример колко неизменна част от ежедневието ни е търсачката е факта, че днес Google е име, което всеки е чувал и в същото време е продукт, без който повечето от нас не могат. Компанията ще продължи да инвестира сериозни средства, за да подобрява възможностите на търсачката, както и всички други продукти, които произвежда и поддържа.

Рожденият си ден Гугъл отбелязва с традиционен дудъл (или драскулка) на началната страница на търсачката.

Google празнува 21-ви рожден ден със специална драскулка


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    3 4 Отговор
    Firefox

    Коментиран от #4

  • 2 Анти милиционер

    3 8 Отговор
    Еврейска смрад и цензура. Повърня. Ползвайте яндекс.

    Коментиран от #5

  • 3 Начи сме набори..!

    2 1 Отговор
    Да им е честит, че доста ни образоват...!
  • 4 Име

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Firefox няма нищо общо с Гугъл
  • 5 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Хапчетата скоро да си си пил?
  • 6 Книгоман

    2 0 Отговор
    Честито на търсачката, а на който не му харесва да пита баба си, ако е жива или мама и тате. Поколения вече не четат, не знаят що е то хартиен носител и все по–зле става. Та за това са търсачките, демек в повечето случаи за мързеливците.
  • 7 Честито на гугле

    2 0 Отговор
    Продъжавайте да следите хората