Отидете към основна версия

7 766 19

Кой не трябва да яде краставици?

  • краставици-
  • храна-
  • полезно-
  • вредно-
  • хранене

Защо, иначе безобидните краставици, могат да бъдат опасни за някои хора?

Снимки: Shutterstock

По магазините винаги е пълно с краставици, особено лятото. Те са не само вкусен, но и здравословен зеленчук. В същото време обаче съществуват редица противопоказания, според които е по-добре да откажете от краставиците.

Яденето на пресни краставици не се препоръчват, когато страдаме от остри язви на стомаха и дванадесетопръстника, остър и хроничен гастрит, ентероколит, както и в начален стадий на морбили.

Още по-сериозна става ситуацията, когато към краставиците добавите сол и оцет.

Солените и кисели краставици не трябва да се използват при стомашно-чревни заболявания, атеросклероза, сърдечни дефекти, хипертония, бъбречни заболявания (остър и хроничен нефрит, пиелонефрит), черния дроб (хепатит, холецистит, дискинезия на жлъчните пътища), панкреаса и дори по време на бременност, пише zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Свързани новини